Avatar uživatele
postcd

Proč není klasické bílé pečivo celozrnné?

jaké je když ne celozrnné. proč není tmavé pečivo celozrnné?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3624 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

To je zase snůška nesmyslů.
Celozrnná mouka je mouka semletá i s obalem zrna a klíčkem. Běžně se používá pro krmení dobytka ( votruby, šrot ). No běžné pečivo z ní moc péci nejde a tak se pouze přidává do bílé mouky v určitém poměru.
Celozrnná mouka není trvanlivá ( nedá se dlouho skladovat) a má význam pouze v biokvalitě, neboť v zrnném obalu se ukládají ,škodliviny ( prášky, postřiky a pod.) Takže nula od nuly pojde.
To platí i pro Německo a jiné státy.

http://www.ulo­zisko.sk/obraz­ky/715840/Vys­trizek.PNG

http://www.ulo­zisko.sk/obraz­ky/715841/Vys­trizek_1.PNG

Vícezrnné znamená ,že jsou tam přidávany jiné mouky ( z rýže, kukuřice a pod.)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Je v něm leda tak mouka – tedy žádní zrna – jen prášek ve kterém je 60% sraček – většinou je to zrkátka jen hooodně nakynuté cosi. (A ani ne za pomoci kvalitních kvasinek.) NIKD v obyčejném marketu nenajdeš velozrnné pečivo!!! Najdeš leda tak více zrnné a víš co to znamená? Že je to stejná sračka, jen obarvená karamelem a těmi celými zrny posypaná! Takže jestli chceš žvejkat gumu, budeš na tom lépe s pojídáním pantoflí, či tak! Rozhodně bych do huby nestrčil nic z pekáren atp. Existuje jen jediná možnost jak se dostat ke zdravé výživě – cizina… (A tedy maloobchodní sítě v ČR, které musíš zkrátka znát.) Vpodstatě je to nemožné – dostat se v této republice k jídlu! Zde jsou jen namixované sračky rozmíchané v gultamátech a dalších náhražkách… Ani ten „slavný“ Lidl nemá více, než vícezrnné pečivo!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kablik

matesaxovu odpověď neber příliš vážně, je to pako…

před 3624 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek