nie, je poctivo upečené z hrubých múk viacerých druhov (viacerých zŕn).
pokiaľ si kúpite celozrnné pečivo/chlieb v supermarkete, nekupujete celozrnné pečivo, ale biele pečivo zafarbené a doplnené nejakými zrnami – takže je to to isté, ako biely chlieb/pečivo.
a poctivé celozrnné pečivo/chlieb má iné vlastnosti, ako priemyselne na páse vyrábaný akože chlieb/pečivo.
takže príčina je v poctivých surovinách a v poctivej práci.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží hlavně na tom, jestli je celozrnné, ale vyráběné stejným zůsobem jako běžné, nebo celozrnné z poctivého těsta a ještě třeba za použití kvásku apod.
Pokud si koupíte třeba celozrnnou kaiserku, kterou měli někde ve skladu a pak jí jen rozmrazili a rozpekli. Nevydrží Vám o moc déle než bílá.
Je -li ale skutečně poctivě udělaná, pak právě bakterie, žijící ve slupkách těch zrn, brání do značné míry vzniku plísní a dalších procesů kažení. V bílé mouce už jsou slupky zrn odstraněné, takže i bakterie chybí. Proto také kváskový chléb vydrží třeba i 2 týdny, protože kvásek je vyroben z celozrnné mouky právě díky oněm bakteriím.
0 Nominace Nahlásit |
Arygnoc má pravdu,jen doplním , že neprodané pečivo se nechá ztvrdnout a v rámci šetření se znova rozemele a přidává do nového pečiva.Proto taková ,, kvalita ''
0
před 4001 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |