Původní máslo na tom bylo stejně, ale od jisté doby má spousty zdravější konkurence: Choceňské pomazánkové máslo, různé „margaríny“ s máslovou chutí typu Flora light se 30% tuku a další. Nebylo by kouzelné namazat si krajíc sádlem light, trvale roztíratelné, nezávisle jestli je z ledničky nebo ne? Posypat cibulí a s chutí sníst. Já chci SÁDLO LIGHT!
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, briketka10, Dochy, aliendrone před 2172 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ze stejného důvodu, proč neexistuje máslo LIGHT.
Jakmile odstraníte z másla a sádla živočišný tuk
(nebo jeho obsah snížíte), nepůjde už o máslo ani sádlo.
A co chuť?
Já „pomazánková másla“ a margaríny nesnáším.
3Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, quentos, Edison
před 2172 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
:D :D :D :D Jen jsem si vzpomněl na své kuchařské začátky – „Rozpusťte máslo v kastrůlku…“ > usilovně nahřívám Ramu > voda se žlutými kolečky!!! :D :D :D
Se „sádlem LIGHT“ přeji mnoho úspěchů při výrobě MŇAM bifťourů! ;) :D :D
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Problém je, že margaríny se NEMOHOU jmenovat máslo… Nic jako „máslo light“ neexistuje. Proto neexistuje ani „sádlo light“. Ale můžeš zkusit vyrobit nějakou tu rostlinnou náhražku. Budeš génius a možná s tím i prorazíš na trhu.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Možná proto, že vše „light“ stojí za 2 věci…
Včetně jogurtů, šunky atd. ¨:)
0 Nominace Nahlásit |
Tak jsem to právě vyřešil… Teoreticky… To chce vymanipulovat light prase!! Bude light bůček a vůbec všechno!! 😁 😁
Tfuj… jsem se málem poblil… 😁
Trochu bych se přimlouval za ta „pomazánková másla“. Margaríny apod. sr… považuju za zlo jak chuťově tak zdravotně, ale pomazánková másla (alespoň ta klasická) mi přijdou OK. Tedy ano, pokud člověk je smířen s tím že to není máslo. Zpravidla šlo (a jde) o pomazánku vytvořenou především z kysaných mléčných produktů (smetana, tvaroh,…). Chápu že to nemusí chutnat každému, ale zdravotně by to mělo být OK.
Ivzez: já teda taky „pomazánkové máslo“ taky nekupuju, ale margaríny rostlinného původu nepohrdám. Jsou to vlastně převlečené rostlinné oleje našlehané s vodou a emulgátory. Chutná to skoro jako máslo, dá se to mazat líp než máslo a je to zdravější. Tak proč ne? Určitě by se dalo vyrobit něco podobného na bázi škvařeného vepřového sádla. Enem na to budu muset přijít jako chemik sám, jako první. 🙂
Mně ta chuť ani vzdáleně nepřipomíná máslo, ve všech,
které jsem ochutnala (včetně těch s máslovou příchutí),
jsem cítila „chemii“ (něco, co do té chuti nepatřilo).
Zdravější? Tady asi bude záležet na tom, jak na tom kdo je
a z jakého úhlu pohledu. Moje praktická lékařka mne před těmito tuky a
před všemi LIGHT výrobky přes deset let varuje.
Doporučuje mi máslo, plnotučné mléčné výrobky apod.
Říkala mi, že „odlehčené“ tuky poškozují slinivku břišní.
Edison: no, to je jedno, nenarážím na slovíčka a legislativu. Pamazánkové máslo taky nemělo s máslem nic společného, no a co? Já chci být vždy lehce namazaný!
Jistěéé! A čím myslíš, že se zrovna mažu? Chleba ani nepotřebuju, je to dar boží a tím se nesmí plýtvat!
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |