Mléko obsahuje tuk a ten se při ohřívání dostane nahoru a vytvoří jakousi „pokličku“ pod kterou se varem shromáždí pára a její tlak tuto „pokličku“ vyrazí vzhůru a mléko „utíká“. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Před vařením mléka potřete stěny kastrolu máslem,mléko neuteče,nebo použijte hrnec s dvojitým dnem.
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Kerberus, Valky
před 4968 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Při varu mléka se sráží bílkoviny a tvoří škraloup z bílkovin typu
laktoalbumin a laktoglobulin.
Tento škraloup nedovolí unikat vodním parám které vznikají při varu
v celém objemu nádoby. Ty zvedají již zmíněný škraloup až mléko
přeteče a zaroveň s ním odteče i ten škraloup. Pak již var probíhá
naprosto stejně jako u jiných kapalin.
Tuk na to nemá žádný vliv.
0 Nominace Nahlásit |
Při varu se srazí část mléčné bilkoviny v poličku která drží pod sebou vodní páru.Škraloupek a tuk.
0 Nominace Nahlásit |
Je mu horko a hrnec je ještě navíc malý.
Zkuste vařit na méně nebo jen těsně k bodu varu ve větším hrnci a bude
spokojeno.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |