Avatar uživatele
dgfdgf

Proč mi maso opečený na otevřeným ohni chutná víc než z trouby nebo pánve?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2847 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jak vysvětluje odborník, souvisí to s přípravou masa. Maso z roštu má „karamelizovaný“ povrch, zatím co z trouby se maso vytvořeným „karamelem“ polévá.

Na pánvi se připravuje maso rychleji, ale maso pohlcuje víc tuku, chybí chuť „karamelu“.

Řekla bych, že i vůně připraveného masa hraje roli – třeba marinování před pečením na roštu atd.

https://dadala­.hyperlinx.cz/kuchar/r­acuisin011.html

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Ještě jeden možný vliv ohně:
To maso nad ohněm je v kouři a ten může dodat některé aromatické látky. Ne že by to bylo zdravé, ale chuť a vůni vylepšit může.
Pro klasické uzení je třeba důležitý i výběr dřeva.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek