Jak vysvětluje odborník, souvisí to s přípravou masa. Maso z roštu má „karamelizovaný“ povrch, zatím co z trouby se maso vytvořeným „karamelem“ polévá.
Na pánvi se připravuje maso rychleji, ale maso pohlcuje víc tuku, chybí chuť „karamelu“.
https://dadala.hyperlinx.cz/kuchar/racuisin011.html
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Ještě jeden možný vliv ohně:
To maso nad ohněm je v kouři a ten může dodat některé aromatické látky.
Ne že by to bylo zdravé, ale chuť a vůni vylepšit může.
Pro klasické uzení je třeba důležitý i výběr dřeva.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |