Zabíjím a připravuji kapra vždy stejně. Klepnu ho špičkou kladívka do hlavy tak, že se objeví mozek, takovéto polochtání dřevěným válečkem neuznávám, to je kapr pouze omráčený. Pak proříznu skřele, snažím se i žíly směřující k hlavě. Nechám ho odkrvit a krev opláchnu. Takto to dělají i fachmani ve Státním rybářství v Třeboni, kde si často jednoho až dva kapříky kupujeme. Letos den před Štedrým dnem jsme si koupili dva v místě bydliště, oba živé jsem dovezl domů a dle nejlepšího vědomí a svědomí je zabil a výsledek byl obvyklý: jeden měl maso bílé, druhý červené !!! Máte, prosím, někdo radu nebo vysvětlení ?
Zajímavá 0 před 2871 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že mírně změněná barva masa neni způsobem zabití, ale je díky krmení a snad i podmínkám v kterých vyrůstá
0
před 2871 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |