Avatar uživatele
DusanOrlik

Proc kvetak nadyma?

Proc treba ne rizek?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanulka11, chudst před 4997 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
barnajka

Květák patří stejně jako např. kedluben, zelí nebo brokolice mezi košťálovou zeleninu. Co o košťálové zelenině říká Wikipedie:

U mnoha lidí je konzumace košťálové zeleniny spojená s plynatostí. Tato zelenina obsahuje komplex sacharidů, které žaludek ani tenké střevo nedokážou zcela rozložit. Když se pak dostanou do tlustého střeva, tamní bakterie je štěpí a vedlejšími produkty jsou oxid uhličitý, sirovodík a metan.

PS: No a potom buď vegetarián, že… 🙂

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Ko%C5%A1%­C5%A5%C3%A1lov%C3%A1_ze­lenina

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Protože květák je nadýmavá zelenina kdežto řízek je maso .Zátím jsem nikde nečetla že by maso nadýmalo

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Zaleží na každém těle jak potravinu zpracuje, někoho nenadýmá, má se vařit v hrnci bez pokličky pak veškeré výpary vyjdou ven a květák není nadýmavý

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek