Květák patří stejně jako např. kedluben, zelí nebo brokolice mezi košťálovou zeleninu. Co o košťálové zelenině říká Wikipedie:
U mnoha lidí je konzumace košťálové zeleniny spojená s plynatostí. Tato zelenina obsahuje komplex sacharidů, které žaludek ani tenké střevo nedokážou zcela rozložit. Když se pak dostanou do tlustého střeva, tamní bakterie je štěpí a vedlejšími produkty jsou oxid uhličitý, sirovodík a metan.
PS: No a potom buď vegetarián, že… 🙂
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%A1%C5%A5%C3%A1lov%C3%A1_zelenina
0 Nominace Nahlásit |
Protože květák je nadýmavá zelenina kdežto řízek je maso .Zátím jsem nikde nečetla že by maso nadýmalo
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT, tom004
před 4997 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zaleží na každém těle jak potravinu zpracuje, někoho nenadýmá, má se vařit v hrnci bez pokličky pak veškeré výpary vyjdou ven a květák není nadýmavý
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |