Avatar uživatele
štamgast

Proč, když člověk sní něco pikantního a zapije to vodou, tak je to ještě horší?

Prý je nejlepší bílý jogurt, mléko nebo máslo. Proč nefunguje voda?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 3350 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

…„něco pikantního“… – asi myslíš něco s paprikou, pepřem…
😉
Protože kapsaicin či piperin jsou slušně rozpustné v tucích či alkoholu, ale ne ve vodě…
A – mimochodem – takové zapití vodou ani moc nevadí – ale zkus si dát něco s CO2 (sycenou vodu, pivo, šáňo…) – to je teprve ´maso´…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Voda na to asi není dost dobrá záležitost,raději pivíčko.
Funguje na to mléko,nebo kořka.
Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Kdo nemá v oblibě mléko, může si ústa vypáchnout sklenkou silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek