___
Kromě toho jsou v mnoha případech – vůči čerstvým surovinám, přímo
nechutné…
😉
Doplňuji:
Není zač…
😉
Upravil/a: gecco
0 Nominace Nahlásit |
Netvrdil bych,že jsou přímo nezdravé.Není to jen finální
výrobek.Polotovar obecně je rozpracovaný nedokončený výrobek, který
prakticky téměř vždy vyžaduje další následné zpracování na finální
produkt.
Zpravidla jde o již kuchyňsky předpřipravený nápoj, jídlo nebo
potravina, kterou je nutno doma (zpravidla tepelně) dále zpracovat a správně
dotvořit. Například předvařenou rýži je třeba pouze velmi krátce
povařit, karbanátek usmažit na pánvi, předsmažené bramborové hranolky
ofritovat, bábovkové těsto v prášku smísit s rostlinným olejem a upéct
v troubě, polévku v sáčku je nutno krátce povařit apod. Za polotovary
lze v tomto smyslu považovat i některé potraviny v instantním provedení
(tzv. convenience potraviny) – instantní polévku je obvykle nutno pouze
zalít vroucí vodou.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3596 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Protože do výroby jdou ty nejlevnější suroviny. Ty jsou pak ještě degradovány dalším zpracováním, takže vysledné produkty kromě kalorií a konzervantů a barviv nic dalšího neobsahují. Vitamíny, enzymy a další užitečné látky jsou v ******* (pryč).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |