Avatar uživatele
anonym

Proč je rozdílna chuť brambor,když je uvařím oloupané a nebo ve šlupce?!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Katusa před 4667 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mapel

Oloupané brambory se více vyluhují, ale neoloupané nemají vnitřek v přímém styku s vodou a vše zůstává uvnitř brambory.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Neoloupaná brambora drží veškerou chuť pod slupkou, proto má i takovou zemitější chuť. Při vaření také nepřijímá žádné příchutě, je moučnatější nebo klihovitější – podle varného typu, ale chuť je vždy ryze „bramborová“. Oloupané brambory pouští škrob do vody, kterou lze dokořenit. Po uvaření jsou křehčí a jemnější chuti, nejsou tak výrazné.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Black_Pearl

Myslím že je. Chutnější jsou vařené beze slupky :) – Tohle ignoruj, blbě sem si to přečetla :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Malé doplnění pro diety-hubnutí,cukrovka a pod. Brambory ve slupce mají nižší glykemický index,tedy pomaleji se vstřebávají do krve.Nejnižší mají vystydlé brambory typu A a nejvyšší bramborová kaše.Čili po námaze k doplnění energie bramborovou kaši,k večeři studené salátové brambory /bez majonézy/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek