Nevařila jsem houby a už je vařím. Nebo je podusím v trošce směsi olivového oleje s máslem a přisolím. Nevařené houby v mrazáku poměrně brzy lyofilizují (vymrazí se z nich voda) a jsou okoralé. Navíc chytají pach od dalších potravin, které v mrazáku jsou, např. od paprik nebo masa. Podušené houby si zachovají svou chuť, po rozmrazení z nich nejsou hadry jako z nevařených, a navíc máte trochu přípravy. Správně se houby mají přinejmenším spařit (blanšírovat), právě tak jako ovoce a zelenina. Ve všech horká voda uzavře trochu póry jako v mase a zachová se lepší chuť. Opravdu to není zbytečné – udělejte si na zkoušku dva sáčky, jeden s vařenými a jeden se syrovými houbami, a za měsíc či víc oba vyndejte z mrazáku, nechte rozmrazit a porovnejte jejich vůni a konzistenci. Možná se budete divit.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, Nenaplněný, GM
před 5213 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to z toho důvodu, že zmenší svůj objem a vejde vám jich tam více, nezaberou tolik místa!
3Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, GM, Martina S.
před 5214 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není to nutné. Houby mrazím v syrovém stavu. Povařením hub se akorát zkrátíte čas při pozdější přípravě.
0 Nominace Nahlásit |
Taky nevarim,rovnou mrazim.
2Kdo udělil odpovědi palec? Martina S., annas
před 5214 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak vaříš houby nebo zasklíváš okno?
Povařit proto, aby z nich vyplavali čeríčci a nemrazil jsi je
s houbama.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5214 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nutné to není, pokud nejsou červavé. Pokud jsou, je lepší nechat houby ve vodě zavřít ( i se špetkou soli ) a dobře propláchnout. Ale nejdůležitější, proč houby před mražením nevařit, podle mne je, že se nevyvaří chuť hub a nejsou pak plané, ale zůstávají silně aromatické i nadále.
1Kdo udělil odpovědi palec? Nenaplněný
před 5213 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Houby do mrazáku nevařím,ztrácí chutˇ.Před použitím je propláchnu horkou vodou.Krájím je na silnější plátky.
0 Nominace Nahlásit |
Nutné to 100% není,ale je to z mnoha důvodů lepší a ušetříte si práci v zimě.
0
před 5214 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy jsem je před vložením do mrazáku nepovářel. Pouze je jen očistím, ani nemyji, nakrájím, dám do sáčků a do mrazáku. Nic lepšího neznám…vážně
0
před 5213 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |