Avatar uživatele
anonym

Povedla se vám velikonoční nádivka?

Tak co,jaká je?Povedla se?
Dáváte do ní i to,co tam být nemá na zlepšení chuti nebo ji děláte podle starých receptur?Někdo přidává česnek,někdo zas jen klasika ,kopřivy a kontryhel,sůl­.Receptů je celá řada.
Díky za názory.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, samicek333, andyana před 3512 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Právě vytažená z trouby a povedla se jako vždy podle staré receptury.

1* http://postim­g.org/image/h31f9kctf/
2* http://postim­g.org/image/u79187d33/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

U nás se ještě žádná nedělala. Povede se vždy, tak proč by se neměla povést i letos.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Nedělala jsem,udělala jsem vaječnou tlačenku a ta se povedla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
andyana

Mojí babičce vždycky 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Ne.
Žádnou jsem nedělala.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ReHu

barbakan > ta vypadá fakt skvěle. Co tak dát recept k dobru? Prosím, prosím 🙂

před 3512 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

ReHu, to je manželčin recept: Pět rohlíků jsem pokrájela, zalila 350 ml vlažným mlékem, ve kterém se rozmíchala 1/2 kostky droždí, přidala 4 žloutky, posolila, popepřila, přilila 100 ml vývaru a zamíchala a postupně přidávala na kostičky uzené maso (cca 300gr), 2 hrsti pokrájených kopřiv, trochu pažitky, petrželové natě, majoránku, kousek pokrájeného pórku, 3 stroužky prolisovaného česneku, 3 PL dětské krupičky, vmíchat sníh a po důkladném zamíchání jsem to dala do dortové formy(prům. 26 cm) vymazané a vysypané strouhankou a pekla při 180 st.C asi 25–30 minut.

Tento recept jsem složila z vícero receptů a podle strávníků to bylo vynikající.

před 3512 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

barbakane

Ty mi dycky děláš chutě ňami ňami 😁

před 3512 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek