Avatar uživatele
Viktorie II.

Používáte-li při vaření jíšku, tak domácí nebo kupovanou?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Malvína před 935 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jirka F

Ano používáme stačí trocha oleje na pánvičku pak tam vysypat hladkou mouku a stále míchat dokud nebude dozlatova. Poté smíchat s vodou protřepat a nalít do polévky. Tak to alespoň znám já.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Jíšku nepoužívám vůbec. Pokud je třeba pokrm zahustit a nestačí dostatek zeleniny, ovesné vločky, které se rozvaří, do guláše dám chléb. používám na zahuštování hrašku, jde o směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a obalování masa, zeleniny a dalších potravin. Hrašku stačí smíchat s vodou a vlít do polévky a 20 minut povařit. Tato směs nemění chuť pokrmu.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
paul1

Jen domácí a jen zřídka kdy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Malvína

Jedině domácí, když už je nutná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Domácí-hladká mouka a domácí sádlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Málo a výhradně domácí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Viktorie II.

Annas. Se zahušťováním guláše chlebem mám špatné zkušenosti. Vařila jsem asi 10 porcí, vyzkoušela jsem ten chleba a za tři dny byl guláš kyselý.

Avatar uživatele
annas

Nevím, mně nikdy tak dlouho nezůstane. Přčiznávám, že mnwš zshuštovánoí chlebem doporučila kamarádka, zatím zkouším, že využiji tvrdý chléb, který postrouhám. Ale zpravidla přidávám do guláše k masu hlívu,, hodnw cibule, takže nezahuštuji, Mořná je to víc gulášová polévka. Někdy přidávám ovesné vločk, ty se rozvaří.

Totiž já bílou mouku nemůžu,, ty tmavé nezahustí,, takže musím ustoupit.

Avatar uživatele
Tuisenim

Světla nebo tmavá podle typy omáčky od Knoru…

Avatar uživatele
Viktorie II.

👍

Nový příspěvek