Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Používáte domácí pekárnu na chleba a máte nějaký vámi osvědčený recept na pečení v ní?

„Sehnal“ jsem dvě poškozené a „vyřazené“ starší automatické domácí pekárny na chleba (Moulinex OW300001 a Severin BM3986), opravil je a začal používat (jednu doma a jednu na chatě). Už jsem na nich pekl na obou, ale pouze na základě receptu na klasický chleba, z návodu staženého na netu k jedné z nich. Povedlo se vždy a všem chutnal.
(Mimo jiné- je i velmi „zajímavá“ výsledná cena, která vychází /materiál, včetně energie/ max. na 10,– Kč /1 kg. A při pracnosti cca 5 minut, na vložení mouky a dalších ingrediencí a spuštění programu.)
Ale je mnoho různých receptů, návodů a možností (na jejichž jednotlivé zkoušení ale nemám čas), a tak by mne zajímalo, zda někdo z vás má s pečením v těchto pekárnách větší zkušenosti a nemá případně nějaký osvědčený a vyzkoušený recept na nějaký „spešl“ chleba, případně jiné produkty, které je vhodné v nich péct. Díky za reakce.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap před 2185 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano. Hlavně používá žena, já se do toho raději nepletu. Zkoušela snad už všechno možné různé variace. Zřejmě nejlepší je pokud použiješ žitnou mouku s bílou asi tak na polovinu, nebo mírně ve prospěch bílé. Ten je asi nejchutnější. Častěji než v pekárně ho peče ve skle v troubě. Má lepší tvar a snad i lépe vypečený.
Přeji mnoho úspěchů v řemesle pekařském.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
EKSOT123

Ne, nevím,o co jde. Ale když u nás zrušili obchod,pekli jsme celá léta pouze doma.
Našrotoval na jemno obilí.přidal kvásek, kmín, sůl semínka, nechal aspoň půl dne v teple a pekl v normální troubě. Kupovaný mi pak vůbec nechutnal,musel jsem si na něj zvykat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek