VŠCHT opakovaně zkoumala mleté hovězí maso z největšího fastfoodového řetězce u nás, nalezla v něm pouze hovězí maso
Nezávislá studie Ústavu konzervace potravin a Ústavu biochemie a mikrobiologie z pražské VŠCHT probíhala během loňského a letošního roku. Týmy zkoumaly původ a obsah masa ve 20 nahodile odebraných vzorcích z českých restaurací McDonald‘s. „Naše výsledky ukázaly, že grilované hovězí maso v McDonald’s obsahuje více než 120 g masa ve 100 g výrobku, což je dáno ztrátou vody během grilování a ani v jednom ze vzorků jsme pomocí DNA analýzy nezjistili přítomnost jiného masa než hovězího,“ komentuje hlavní zjištění vedoucí projektu Ing. Jan Pivoňka, Ph. D., z Ústavu konzervace potravin.
———————-
To nejdůležitější o našem hovězím
Používáme výhradně maso z přední čtvrti skotu, které je pro
přípravu burgerů ideální.
Maso do všech našich hovězích burgerů pochází z České republiky nebo
z Polska.
Maso se do restaurací dodává ve zmraženém stavu, připravuje se na
kontaktním grilu bez přidání oleje a po ugrilování se dochucuje pouze
solí a pepřem.
Původ veškerého hovězího masa umíme dohledat až ke konkrétní farmě a
ke konkrétnímu zvířeti.
Kvalita a složení našeho masa ověřeny studií VŠCHT Praha
U nás v McDonald’s si zakládáme na kvalitě v každém ohledu – od výběru dodavatelů až po přísnou kontrolu kvality našich surovin. Tu nedávno ověřila i studie Ústavu konzervace potravin Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Testování proběhlo v 18 pražských restauracích během 3 měsíců v roce 2018 a bylo potvrzeno doplňujícím testem na podzim 2019.
V našich burgerech je pouze 100 % masa
Studie potvrdila, že hovězí maso v našich burgerech obsahuje 100% podíl kosterní svaloviny bez přidané vody nebo jakýchkoliv jiných přísad. Jednoduše pouze maso, nic víc, nic míň.
Naše maso obsahuje také 20 % přirozeného tuku a díky správně nastavenému způsobu tepelného zpracování přichází pouze o vodu, a ne o bílkoviny či další živiny. V grilovaných hamburgerech se proto zvyšuje podíl množství masa, a tak je k přípravě 100 g tepelně opracovaného hamburgeru potřeba v průměru 130 g syrového masa.
Hovězí v Mekáči je maso čistě hovězího původu
Prostřednictvím genetické analýzy byla také ve všech vzorcích prokázána vždy pouze hovězí DNA. Burgery byly testovány i na obsah vepřového, drůbežího a koňského masa. Ve všech vzorcích negativně.
https://www.mcdonalds.cz/odpovednost-a-suroviny/hovezi-maso/
0 Nominace Nahlásit |
No já jsem v McD jednu dobu dělal, a jestli ta placka je maso, tak já jsem Mickey Mouse. Nehledě na způsob přípravy, kolikrát to maso spadlo na podlahu, a člověk to jen zvedl a vložil do housky.
0
před 1075 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bůh – To už je bohužel problém a svědomí každého zaměstnance. Ať se prodává co chce, když je poptávka, ale brát a podávat jídlo ze země je prasárna.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |