Avatar uživatele
anonym

Polosyrové karbanátky!

Ve fritéze jsem dělal karbanátky,barva zlatavá,ale uprostřed syrové! Jakým způsobem docílím propečení bez připálení ? Děkuji za radu.
Doplňuji:
Děkuji za radu všem.Provedl jsem to jak píše iceT a i Tomova rada je k nezaplacení

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Syd, hanulka11, tom004 před 4735 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

já když je obalím tak doprostřed karbanátky udělám prstem dolík někdy i skrz naskrz dírku a pak při smažení nebo pečení je i prostředek pěkně hotový a chutný

já se přiznám peču karbanátky na plechu a pečícím papíru v troubě /několikrát je obrátím a jsou krásně upečené a nejsou mastné
Doplňuji:
http://img.na­dapenny.com/t20/113­24/nadap055532537­780230.jpg

http://img.na­dapenny.com/t20/113­24/nadap055532915­371230.jpg

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Teď bych je taky šupla do trouby,ale ne do moc horké,karbenátky se vlivem tepla dopečou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
beer

Docílíš toho snížením teploty a tím delší dobou smažení, také nedělat zasyrova příliš silné placky.
Nepoužívám fritézu, dělám na kvalitní pánvi ve vysoké vrstvě oleje a pohoda ))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

V té fritéze je ještě jedna možnost nedopečených karbanátků.Je takovým zvykem,že se hotová masová směs dá tzv. „proležet“ do ledničky,potom se hned po vyndání tvoří karbanátky,šoupnou do fritézy,a je problém. Studená směs se,díky vysoké teplotě,zvenku uzavře a i když jsou karbanátky zvenku dozlatova,uvnitř jsou syrové. Způsobí to voda ve směsi,která se nestačí a ani nemůže odpařit,aby karbanátky byli pěkně „nafouklé“ a propečené. Lepší je směs nechat „odležet“ při normální teplotě a pomalu smažit. Dělám je stejně jako >hanulka11<,a po vyndání vypadají skoro stejně tak parádně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vicki

Já je dělám v grilu a je klid.Jsou hned hotové a nejsou mastné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Já jich dělám v hospodě i 200.Děláme menší placky asi 80 gramů,ty ve friťáku asi na 150 stupňů usmažím do zlatova a pak je dám na minutu do mikrovnky se sníženým výkonem o jeden stupeň.A důchodci si zatím nestěžovali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek