Ve fritéze jsem dělal karbanátky,barva zlatavá,ale uprostřed syrové!
Jakým způsobem docílím propečení bez připálení ? Děkuji za radu.
Doplňuji:
Děkuji za radu všem.Provedl jsem to jak píše iceT a i Tomova rada je
k nezaplacení
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Syd, hanulka11, tom004 před 4735 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
já když je obalím tak doprostřed karbanátky udělám prstem dolík někdy i skrz naskrz dírku a pak při smažení nebo pečení je i prostředek pěkně hotový a chutný
já se přiznám peču karbanátky na plechu a pečícím papíru v troubě
/několikrát je obrátím a jsou krásně upečené a nejsou mastné
Doplňuji:
http://img.nadapenny.com/t20/11324/nadap055532537780230.jpg
http://img.nadapenny.com/t20/11324/nadap055532915371230.jpg
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Teď bych je taky šupla do trouby,ale ne do moc horké,karbenátky se vlivem tepla dopečou.
0 Nominace Nahlásit |
Docílíš toho snížením teploty a tím delší dobou smažení, také
nedělat zasyrova příliš silné placky.
Nepoužívám fritézu, dělám na kvalitní pánvi ve vysoké vrstvě oleje a
pohoda ))
0 Nominace Nahlásit |
V té fritéze je ještě jedna možnost nedopečených karbanátků.Je takovým zvykem,že se hotová masová směs dá tzv. „proležet“ do ledničky,potom se hned po vyndání tvoří karbanátky,šoupnou do fritézy,a je problém. Studená směs se,díky vysoké teplotě,zvenku uzavře a i když jsou karbanátky zvenku dozlatova,uvnitř jsou syrové. Způsobí to voda ve směsi,která se nestačí a ani nemůže odpařit,aby karbanátky byli pěkně „nafouklé“ a propečené. Lepší je směs nechat „odležet“ při normální teplotě a pomalu smažit. Dělám je stejně jako >hanulka11<,a po vyndání vypadají skoro stejně tak parádně.
0 Nominace Nahlásit |
Já jich dělám v hospodě i 200.Děláme menší placky asi 80 gramů,ty ve friťáku asi na 150 stupňů usmažím do zlatova a pak je dám na minutu do mikrovnky se sníženým výkonem o jeden stupeň.A důchodci si zatím nestěžovali.
0
před 4732 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |