Já ano, ještě za komunistů jsme používali „Otické“ zelí, které se prodává i dnes, a nebo „Klokotské“ zelí, které je také vynikající. Jistě, nejlepší je domácí, ale bejvávalo…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, redy, briketka10, gagaga, gecco před 3301 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kupuji kysané zelí přímo z bečky, nikoliv v sáčcích. Jinak připravuji kvašené zelí přímo ve sklenici, už jsem zde vkládala recept, takže vyrábím v malém množství.
Hanácké bystročické zelí, které se prodává ze sudů, získává ocenění např. na Zahradě Čech.
Samozřejmě každý má jinou chuť, ale toto zelí je samozřejmě bez jakýchkoliv konzervantů. Takové i dělávala kdysi moje matka.
Nejen segedín, ale všechny pokrmy s kysaným zelím miluji. Jím i syrové.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Vařím segedín tak málo, že mi občasný ´přísun´ domácího zelí
bohatě stačí…
😉
Ale máš pravdu – klokotské zelí je vynikající dodnes a má pro mne
ještě další význam – v kostele na Klokotech jsem se (kdysi)
ženil…
😉
0 Nominace Nahlásit |
U nás se prodává Bolehoštské zelí, takže guláš je z toho.
Pokud jsem jedl tento guláš v závodním stravování, tak tam nevím
z jakého zelí se to dělá.
0 Nominace Nahlásit |
Kupuji Bolehošťské kysané zelí to mi nejvíc chutná
dávám ho i do zelňačky mňam mňam mňam 😁 😁
To zelí vyhrálo i 1. místo v TESTU KYSANÉHO ZELÍ :
http://tn.nova.cz/zpravy/testy/velky-test-chlazeneho-kysaneho-zeli-ktere-je-krasne-krupave-a-ktere-je-jak-blato.html
0 Nominace Nahlásit |
ze zásady Otické, to ale nepoužívám na guláš, nýbrž na „hašle“.
Jinak kys. zelí každoročně dělám taky doma ..logicky.
..hašle doporučuju-
http://www.mexickykopr.estranky.cz/clanky/kdyz-vari-chlap/hasle___-_-_.html
0 Nominace Nahlásit |
gecco, nemuseli potom ten kostelíček znovu vysvětit? 😁
bať, zelí je kyselý. 😁
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |