Avatar uživatele
zjentek

Pokud mezinárodní standard na přípravu espressa je jasně daný, tak jak ho správně připravím například v dripperu?

Pokud na espresso jsou mezinárodní standardy 20–30 ml kávy, která se extrahuje 20–30 sekund při teplotě kolem 92 stupňů celsia a tlaku devíti atmosfér, tak jak dlouhá doba extrakce je správná při překapání přes keramický dripper, kde sice ovlivním množství kávy a teplotu vody, ovšem zdaleka zde nedosahuji tohoto standardního tlaku pro espresso? Děkuju.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 519 dny Sledovat Nahlásit



Otázka ještě nemá žádnou odpověď.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Pořád je to o tom, že to má nějaký proces. Takže i v dripperu. Hodně mě baví prodej kávy a celkově věci s kávou spojené. Hlavně teda její konzumace, ale i příprava má prostě svoje obrovská specifika. No a to když si uvědomíte, tak to espresso uděláte i v tom obyčejném dripperu. :)

Nový příspěvek