Pokud na espresso jsou mezinárodní standardy 20–30 ml kávy, která se extrahuje 20–30 sekund při teplotě kolem 92 stupňů celsia a tlaku devíti atmosfér, tak jak dlouhá doba extrakce je správná při překapání přes keramický dripper, kde sice ovlivním množství kávy a teplotu vody, ovšem zdaleka zde nedosahuji tohoto standardního tlaku pro espresso? Děkuju.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 519 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Otázka ještě nemá žádnou odpověď.
Pořád je to o tom, že to má nějaký proces. Takže i v dripperu. Hodně mě baví prodej kávy a celkově věci s kávou spojené. Hlavně teda její konzumace, ale i příprava má prostě svoje obrovská specifika. No a to když si uvědomíte, tak to espresso uděláte i v tom obyčejném dripperu. :)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |