V pozdním středověku a za humanismu (renaissance).
Základem středověkého jídelníčku byly kaše, a ano, dosti často se vařily i z píva. Ale to středověký pívo, to nebylo pívo jako dneska, byla to kašovitější, kalnější tekutina a obecně se neředilo, takže bylo „mocne“ (málokterý pivovar vaří pívo 10°, 11°, 12°, atd. Obvyklé je uvařit jedno pívo „mocne“, no a to pak naředit vodou na požadovaný obsah rozpuštěných látek v mladině, eo ipso, stupňovitost).
Obecně, tedy, bylo středověký pívo sytější, no a taky mocne, takže jsi si musel zvykat, abys nebyl namrdaný po dvou litrech. Ale to nevadilo, pívo se pilo od kojeneckého věku, takže: jsi si zvykl. 👌😅
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |