Včera jsem si udělala z mléka a droždí kvásek, chtěla jsem péct
buchty. Jenže pak jsem si to rozmyslela a radši jsme jeli na výlet. Kvásek
jsem dala do lednice. Dnes chci ty buchty upéct a nevím, jestli si mám
udělat nový kvásek nebo mohu použít ten z lednice. Vykyne to těsto?
Nerada bych to pak vyhazovala. Děkuji
Doplňuji:
Vykynulo a buchty už jsou hotový. ☺
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? panenka, iceT, Andělé, Kerberus, hanulka11, hanny 2, anonym, pokazdejinak před 4918 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Můžete použit ten z té lednice moje babička to tak taky dělá
z lednice ho vždy vytáhne nechá ho chvíli v kuchyni při pokojové
teplotě na lince pak ho dle postupu dodělá a upeče buchty.
Doplňuji:
ještě doplním našla jsem ti stránku kde máš taky napsáno že to takto
můžeš udělat.
http://telatko.bloguje.cz/459006-uchovani-kvasku.php
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3483
Moje babička říká, že když se kvásek vyndá z lednice a chci ho
zpracovat je dobré ho nechat ohřát na pokojovou teplotu – počkat třeba
hodinu a pak ho můžu normálně použit.
Hanulko moje babička to takto dělá už roky a buchty má vždy
vynikající.
Upravil/a: panenka
0 Nominace Nahlásit |
moje známá peče domácí chleba a kvásek si dlouhodobě pěstuje … udržuje ho v chladu a část vždy odebere na nový bochník, kvásek potom zase dokrmí moukou a pokračuje…
co se kvasnic do buchet týče, tak kynou i v chladu – dělám si tak těsto na pizzu – v ledničce přes noc vykyne pomaleji, ale důkladněji
4Kdo udělil odpovědi palec? panenka, kapka, elektrikář, Kerberus
před 4918 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
tak já bych to tedy neriskla , udělala bych nový kvásek – lépe vyhodit kvásek než buchty
proto se zalévá vlažným mlékem aby droždí vyběhlo zmladilo se a pak když opět zchladne myslím, že se srazí.
nevím ......tyto kvásky jsou určené spíš k pečení chlebového těsta, ale pokud máte panenko zkušenost ,neberu vám to.....já to nezkoušela a raděj bych udělala kvásek nový
tak jsem radila jen dle sebe
Doplňuji:
tak dík za zkušenost, hlavně, že se povedly
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Já bych vá raději doporučila udělat nový kvásek,neni dobré ho
schladit,pokazíte sibuchty nevykynou.
Doplňuji:
buťtě ráda ,kdybych to nezažila na vlastní kůži tak to nenapíšu.
Zdroj: žolík
Upravil/a: žolik
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |