Podle mne jakákoliv,co bude mít nepřilnavé dno,dno by nemělo být moc tenké,mohlo by se vlivem tepla vypouknout,to tenká dna na pánvích dělají hlavně když jsou to nějaké šity.Mám novou pánev za 200,prý keramika haha,ale PC byla 500 a škvařila jsem na ní i sádlo na škvarky a bramboráky a maso…takže asi tak.
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší je – a asi nejen podle mne, litina (třeba – http://www.kulina.cz/litinova-panev-na-palacinky-o-30-cm-staub/d-73023/
)…
Ale do 600,– Kč ji těžko seženeš.
Takže buďto slev na nárocích a nebo rozbij prasátko.
😉
0 Nominace Nahlásit |
Vyzkoušel jsem pánve s různým povrchem (titan, teflon) a postupně se
vracím ke staré těžké klasice – to co dříve vyráběl Sfinx. Litina
s modrou glazurou uvnitř. Bohužel na vyhazování palačinek při jejich
obracení to moc není. Je těžká.
http://www.krupi.cz/smaltovane-nadobi/panev-d28-s-drevenou-rukojeti-bse
Výhody glazury: sklo chemicky nereaguje s ničím, tudíž se do při
přípravě potravy do ní nic nedostane.
Nevýhody glazury: lze ji stejně jako ostatní povrchy poškrábat a
zničit.
0 Nominace Nahlásit |
Mám tuhle – a teď je zrovna za super cenu!
http://www.delimano.cz/vareni/panev_na_smazeni_20cm.html
0 Nominace Nahlásit |
Doporučuji tuto,pro použití v domácnosti,jsem profesionál
http://www.alza.cz/tefal-talent-25cm-d329471.htm
koupit v kamenném obchodě aby se nenavýšila cena za dodání
0 Nominace Nahlásit |
Koupil jsem se čtyřhranou keramickou pánev moc s ní spokojený nejsem
Palačinky jsou větší než talíř. Nikde neni doporučení že se nesmi
používat na kamnech z pláty keramický nástřik na pomocném uchu se mi na
kachláčích spálil.V hotelu profeionální kuchař používal obyčejné
železné pánve. Na nové nechal zapéct do černa olej a nepřilnavá vrstva
se udělala zdarma.
Doplňuji:
Jinak na smažení je nejlepší stará litinovka.
Upravil/a: elektrikář
0
před 3994 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje děti palačinky na snídani úplně milují. Nikdy se mi nepodařilo je usmažit tak, abych s nimi byla naprosto spokojená. Na internetu jsem se dočetla, že by to mohlo být horším povrchem pánvičky, na které je smažím.
Určitě by to tím mohlo být, já jsem palačinky také pořád připalovala, až jsem je ani nechtěla dělat. Dcera si palačinky u mé maminky strašně pochvalovala a myslím si, že si jí i stěžovala, že jí doma takové nedělám. Proto jsem asi od mámy dostala na Vánoce pánev na palačinky, se kterou jsem maximálně spokojená. Má totiž povrch z titanu, který dokáže rovnoměrně rozvádět teplo, takže jsou palačinky na všech místech udělané stejně.
Asi nemáte tušení, kde Vaše máma takovou pánvičku koupila, že? A kolik tak zhruba mohla stát?
Vím to, protože jsem ji potom hledala na internetu, protože už to po mně chtěla kamarádka. Našla jsem ji na webu zgastro .cz za 1400 korun.
Na palačinky se používá speciální pánev s nízkým okrajem, která umožňuje jednoduché obracení. Nejlepší materiál je podle mě teflon, protože se k němu palačinky nepřichytávají. Zrovna probíhá akce v Tescu, kdy můžeš s určitým počtem bodů dostat docela velkou slevu na pánve i další příslušenství, tak na to když tak mrkni přímo v letáku: https://www.letakomat.cz/tesco/hypermarket-od-stredy-28-11-2018/ 🙂
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |