Avatar uživatele
roxy52

Jak je to s palačinkami ?

Asi po třetí dělám palačinky na teflonové pánvi a ještě ani jednou se mě nepovedli.Vždycky jsou tvrdé.Nevíte,jestli třeba to není tím ,,teflonem" ? Z normální pánve jsou super.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, flodur, tom004, arygnoc před 4936 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

to rozhodně není teflonem dělám je taky na teflonu. musíš mít hodně řídké těsto a pánev mašlovačkou potřu jen slabounce olejem a naliji jen slabou vrstvu , jsou v okamžiku hotové
Pokud je děláš na suché pánvi bude to tím .

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

musí být:
řídke těsto,
tenká vrstva omastku (olej je z nafty, nepoužívám),
přiměřěný plamen, kolem pánve se dělá celkem slabej kouř,
těsto nalít (dávku) doprostřed pánve a nahýbaním pánve ho rozlít do krajů
jak se začne dělat pod středem palačinky „bublina“, obrátit a palačinkou neustále pohybovat.

Jedna palačinka cca 40 vteřin.

Ideální tloušťka palačinky je 1 – 2 mm, spíš ten 1 mm.
Jsou měkké.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
žolik

Palačinky dělám léta,je to těstem,tukem,těsto musí být řídke vláčné,né vodové,pánev lehce potřít pánev .

Zdroj: žolík

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Tak to jste na tom ještě dobře.Já vařím léta,a myslím,že dobře.Ale palačinka je pro mne tabu.Ještě nikdy jsem neudělal dobrou.A mohu ji dělat,jak chci,a na čem chci. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
blesk26

Tvrdé jsou vždycky, když se dělají bez oleje. Teflonem by to být nemělo.

Ale také se mi palačinky moc nevedou (a to je dělám poměrně často) … nechápu jak to ty babičky dělaly, že od nich byly vždycky úplně super :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Do těsta se dá mimo mléka přidat jogurt, rozpuštěné méslo nebo trochu oleje . Pánev musí být rozpálená do ní dát trochu oleje a po rozlití tuku po povrchu tuk slít zůstane jen mastný film. Těsto tekuté musi se rozlít
jen nakláněním pánve, po chvíli otočit přidat trochu oleje s palačinkou zahýbat aby se odtrhla od pánve. Kuchař na hotelu je stačil dělat na třech pánvích najednou. Dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek