Je maďarský. Vyrábí se v Szegedu, nebo se tam vyráběl v roce 2000 (fakultativní výlet na dovolené), a výroba začala někdy ve druhé polovině 19tého století. Víc nevím.
0 Nominace Nahlásit |
V polovině 19. století bylo v uherské pevnosti Szeged vězněno
i mnoho Italů. Jednoho z nich si szegedský řezník Márk Pick, z věznice
„půjčil,“ a ten mu přinesl slávu, bohatství a nesmrtelnost. Podle
receptu onoho Itala začal pan Pick vyrábět proslulý szegedský salám neboli
uherák.
Pikantní salám pana Picka se vyrábí nepřetržitě od roku 1869 podle
stále stejné receptury, držené v tajnosti. Složení kořenící směsi
zná jen několik mistrů, zavázaných k mlčenlivosti.
Zdroj: zkráceno z -http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095927644-kalendarium/206562235300034/
0 Nominace Nahlásit |
Uherský salám ( Téliszalámi) je uzenina pocházející z Maďarska.Ale jak dlouho je na trhu,to netuším.
0 Nominace Nahlásit |
Já jen doplním sejtanku – byly doby, kdy uherák na trhu dlouho nevydržel
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |