Doporučuje se, aby se káva nezalévala úplně vařící vodou, ideálních
je prý 97°C. Dbáte na to, nebo to považujete za maličkost či pedanterii?
A pokud ano, děláte to tak, že vodu na kávu nedovaříte, či přivedete do
varu a necháte okamžik vychladnout?
Když se nad tím totiž zamyslím, ideální mi připadá spíše druhá
z uvedených možností, neboť varem se ničí případné choroboplodné
zárodky. O tom už ale na kávě nepíší.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, kokoťenko, anonym před 5287 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vodu dám do konvice a až se sama vypne, tak kávu ihned zaleju. Nikdy jsem v chuti nepoznal ten rozdíl zda zalévám horkou či vařící vodou. Choroboplodné zárodky? To snad ne – studenou vodu z vodovodu piju bez převaření.
0 Nominace Nahlásit |
Já ne,když voda začně v konvici hučet(už to poznám),tak ji vypnu a
kávu nadvakrát zaliju.Když se zalije vroucí vodou má úplně jinou chuť.Od
jisté doby si v restauraci kafe nedám,protože mi jen zkazí chuť,ale
každý ji má rád podle sebe.
Jinak doma máme vodu „sterilní“.Alespoň to tvrdí starousedlíci.Je
pravda,že když jsem zapoměla přes rok vodu v kalnistru,žádné řasy se
nepomnožily a ani chuť nezměnila.Prý za to může Radon,kterého je
v podzemí Krkonoš hodně.
0 Nominace Nahlásit |
To záleží na tom jaký jste milovník kávy. Stejně jako příprava čaje
je i příprava kávy obřadem. Položme si ruku na srdce, když ráno
spěcháte do práce a snídáte čaj, také nebudete provádět japonský
obřad pití čaje ale jen zalijete pytlík s čajem. Stejně je to s kávou
pokud nemáte na přípravu kávy čas, nehledíte na to co doporučují
fajnšmekři
a udělat ji co nejúsporněji.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, quentos
před 5286 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na kávu používám filtrovanou vodu, takže zárodky jksou z 99,9 %
zničené. A pokud by se voda měla vařit k jejich likvidaci, měla by vřít
min 20 minut.
K zalití kávy nechávám vodu krátkou chvilku odstát. Neměřila jsem to,
ale myslím, že pár vetřin stačí. Já českou tureckou nepiju, ale hosté
si nestěžují 🙂.
Zcela jistě záleží na kvalitě kávy, ale také na kvalitě vody.
0 Nominace Nahlásit |
Já to zaleju,jak to stihnu.Někdy postavím vodu a jdu si po svém a pak příjdu,konvice už je vyplá a tak zaleju.Když vařím kávu druhým,tak si dám víc záležet a opravdu vyčkám než začne voda vřít úplně,ale na tu moji čůrku moc nehledím.Trochu mlíka,sladidlo a myslím si co nepiju.Jsem si jistá,že by odborníci až žasli co jsme schopni nazvat kávou/teda většina z nás/.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |