Ano
Ne, že by se nedaly koupit ´jedlé´ utopence, ale domácí jsou prostě
domácí – dělám si je přesně na ´jazyk´…
😉
Kromě špekáčků (z Globusu, jsou dobré) a cibule nakládám i mrkev a
petržel a lák dělám kořeněný (vavřín, nové koření, feferonka) a
kyselejší…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Patří to do skupiny kulinářských projektů, které se chystám v budoucnu realizovat. Ještě tam mám dršťkovou polívku, nakládaný hermelín, segedínský guláš, pečené koleno, pečené kuře, řízek a hovězí roštěná na houbách.
Upravil/a: klumprt
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
U nás doma je dělal taťka a byly moc dobré hlavně jinak
já moc uzeninu nekupuji a přijde mi, že ty špekáčky, tak
nějak naložením si vezmou všechnu chuť toho co je v tý
lahvi, mám ten nálev se vším ráda, jako co v něm je, jako
je v zavináči, tak mi to je jedno, ale já jsem je nikdy sama
nedělala můj expřítel v Praze se o ně ještě pokoušel a byly
docela dobrý jen ten lák byl víc kyselejší to je ten co jsme
spolu osolili bramborovej salát a museli jsme dělat další a
přikoupit 3 kg brambor a salát jedli až do 6. ledna 😁
Ale zase ten gulášek dělám podle něho je moc dobrej
pěkně odleželej chlapi uměj líp vařit se říkáá.
0 Nominace Nahlásit |
Ano
Nakládám sám do ostřejšího láku na zavařování okurek. Lák si dělám sám.
Upravil/a: suaeda
0 Nominace Nahlásit |
Ano
4Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Frogman, gecco, annas
před 3309 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Tuto odpovědnou a vysoce odbornou práci zadávám renomovanému nakladatelství.
4Kdo udělil odpovědi palec? Frogman, annas, briketka10, gecco
před 3309 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
spíš jsem se k nim nedostala delší dobu, ale dělala jsem je kdysi a
jaksi jsem opoměla lák svařit a zalila jsem to jen vodou s cukrem a octem a
kořením a po týdnu přijela mamka a velice si na nich pochutnávala, prej
nejedla lepší.
V naší hospodě dělali utopence z tlustých libových párků, a měli
v tom hodně zelí a cibule a s tou na talíři nikdy nešetřili. V jiné
hospdě si zase sami nakládali hermelín, ten rozpůlili, vydlabali, výdlabek
smíchali s chilli a česnekem, pak to nacpali zpátky a spojili a pak teprve
naložili, mňamka to byla.
4Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, annas, Frogman, gecco
před 3309 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano
Tu a tam je naložím, ale velmi chutné je umí a nosívá bývalý partner
a dcera i já se na ně vždy moc těšíme :D.
Jeden z místních řezníků dováží a prodává špekáčky z Písku, 87%
masa.
Jsou mňam.. (137 Kč/1 kg). Případně je přiveze z Globusu.
http://www.muuupisek.cz/prudukt/33#farmarske-spekacky
Chutný lák, tak akorát kyselý, cibule, trochu mleté uzené papriky (pro mne
bez feferonky!), bez kořenové zeleniny… (já, ale vykrajuji tvořítky na
cukroví z mrkve různé tvary: stromek, hvězdičky, sněhuláčka, jablko,
hrušku. aj… vložím ke stěně sklenice)..
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Ne, nikdy jsem to nedělala, ani dělat nebudu, natolik se mám ráda.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
moc si nenakládám, tak jednou ročně, ale teď napíšu něco, s čím tu nebude nikdo souhlasit. Nekupuju kvalitní a drahé výchozí uzeniny, protože mám pocit, že kvůli tomu nemají moc ochotu ten kyselý lák natahovat do sebe, takže na utopence vždycky kupuju ty nejlevnější šajze párky se spoustou mouky, separátu a sóji, vyhovují mi lépe :)
0 Nominace Nahlásit |
Ano
Ano,občas si udělám,ale musí to bejt fakt kvalita,špekáčky z Lídlu
mám rád.
Lák používám klasický na okurky ,jen udělám o něco ostřejší.
Jed to bašta k pivku.
0 Nominace Nahlásit |
A já naopak co nejvíc. Protože pak má člověk výmluvu, proč to musí sežrat a hned naložit další :D
Drap | 1699 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |