Avatar uživatele
Frogman

Nakládáte si utopence sami doma?

Pokud jsou výborné buřty, tak fakt nemají chybu! :DDD
Bohužel špekáčky nejím, takže si nakládám jen ty libové.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 3321 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Ano

Ne, že by se nedaly koupit ´jedlé´ utopence, ale domácí jsou prostě domácí – dělám si je přesně na ´jazyk´…
😉
Kromě špekáčků (z Globusu, jsou dobré) a cibule nakládám i mrkev a petržel a lák dělám kořeněný (vavřín, nové koření, feferonka) a kyselejší…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Jiné

Patří to do skupiny kulinářských projektů, které se chystám v budoucnu realizovat. Ještě tam mám dršťkovou polívku, nakládaný hermelín, segedínský guláš, pečené koleno, pečené kuře, řízek a hovězí roštěná na houbách.

Upravil/a: klumprt

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

Jiné

U nás doma je dělal taťka a byly moc dobré hlavně jinak
já moc uzeninu nekupuji a přijde mi, že ty špekáčky, tak
nějak naložením si vezmou všechnu chuť toho co je v tý
lahvi, mám ten nálev se vším ráda, jako co v něm je, jako
je v zavináči, tak mi to je jedno, ale já jsem je nikdy sama
nedělala můj expřítel v Praze se o ně ještě pokoušel a byly
docela dobrý jen ten lák byl víc kyselejší to je ten co jsme
spolu osolili bramborovej salát a museli jsme dělat další a
přikoupit 3 kg brambor a salát jedli až do 6. ledna 😁

Ale zase ten gulášek dělám podle něho je moc dobrej
pěkně odleželej chlapi uměj líp vařit se říkáá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Ano

Nakládám sám do ostřejšího láku na zavařování okurek. Lák si dělám sám.

Upravil/a: suaeda

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
brillant

Ano

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Ano

Nejčastěji, když třeba jede grupa na hory 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Děda Louda

Jiné

Tuto odpovědnou a vysoce odbornou práci zadávám renomovanému nakladatelství.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Jiné

spíš jsem se k nim nedostala delší dobu, ale dělala jsem je kdysi a jaksi jsem opoměla lák svařit a zalila jsem to jen vodou s cukrem a octem a kořením a po týdnu přijela mamka a velice si na nich pochutnávala, prej nejedla lepší.
V naší hospodě dělali utopence z tlustých libových párků, a měli v tom hodně zelí a cibule a s tou na talíři nikdy nešetřili. V jiné hospdě si zase sami nakládali hermelín, ten rozpůlili, vydlabali, výdlabek smíchali s chilli a česnekem, pak to nacpali zpátky a spojili a pak teprve naložili, mňamka to byla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Jiné

Nakládá manžel nebo táta.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ano

Tu a tam je naložím, ale velmi chutné je umí a nosívá bývalý partner a dcera i já se na ně vždy moc těšíme :D.
Jeden z místních řezníků dováží a prodává špekáčky z Písku, 87% masa.
Jsou mňam.. (137 Kč/1 kg). Případně je přiveze z Globusu.
http://www.mu­uupisek.cz/pru­dukt/33#farmar­ske-spekacky
Chutný lák, tak akorát kyselý, cibule, trochu mleté uzené papriky (pro mne bez feferonky!), bez kořenové zeleniny… (já, ale vykrajuji tvořítky na cukroví z mrkve různé tvary: stromek, hvězdičky, sněhuláčka, jablko, hrušku. aj… vložím ke stěně sklenice)..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jiné

Ne, nikdy jsem to nedělala, ani dělat nebudu, natolik se mám ráda.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Jiné

moc si nenakládám, tak jednou ročně, ale teď napíšu něco, s čím tu nebude nikdo souhlasit. Nekupuju kvalitní a drahé výchozí uzeniny, protože mám pocit, že kvůli tomu nemají moc ochotu ten kyselý lák natahovat do sebe, takže na utopence vždycky kupuju ty nejlevnější šajze párky se spoustou mouky, separátu a sóji, vyhovují mi lépe :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Ano

Nejenom doma, nakládám je i v naší hospodě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Ano

Ale jo. Občas si naložím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ano

Ano,občas si udělám,ale musí to bejt fakt kvalita,špekáčky z Lídlu mám rád.
Lák používám klasický na okurky ,jen udělám o něco ostřejší.
Jed to bašta k pivku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

Klumprte – přeju na ´cestě´ k dobrotám co nejméně přešlapů…
😉

před 3321 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
setapouch

A já naopak co nejvíc. Protože pak má člověk výmluvu, proč to musí sežrat a hned naložit další :D

před 3321 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

😉
Hladoví kamarádi sežerou dobroty i nepodarky – takže plynulost nakládání neutrpí…
😉

před 3321 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
klumprt

Ano, to je pravda 🙂

před 3321 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek