Já si myslím, že ano a to je důvod, proč tyto pokrmy nesnáším. Přece nebudu jíst chcánky. Nechápu, že si v tom někdo libuje. Taky nesnáším květák, kterej obsahuje kyselinu močovou.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3303 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Co by dělala moč v játrech???
😁
A pokud jsou ledvinky dobře vymyty (a vykrájeny velké močovody), ani
v nich moč není.
Mimochodem – ledvinky i játra jsou delikateskami…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jsou před přípravou odstraněny močovody, důkladně opláchnuté, nejsou cítit močí! A co RUM, necítíš ty shnilé brambory?
0 Nominace Nahlásit |
Prvně ochutnám, ať je to cokoli a teprve potom dělám závěry. Vnitřnosti jsou poslední dobou sice opomíjeny, ale většinou jsou to při kvalitní přípravě delikatesy.
0 Nominace Nahlásit |
Moč u zdravých jedinců je sterilní. Lidí i zvířat.
V poušti si domorodci dávají na rány obklady s velbloudí močí. Také
existuje léčebný obor urinoterapie, používaná i sportovci.
Takže klidně si je upeč. Horší je to, co obsahují vlastní játra jako
hlavní filtr v těle.
0 Nominace Nahlásit |
V čem problema? Snad v játrech budu očekávat těžké kovy, jedy získané z masokostních písků, ne-li zuhelnatělých kostí. Předpokládal bych, že horší je používání prasečích střev na jelita a podobně. Pokud se močový měchýř neopatrnou prací řezníka neotevře, tak se to dá jíst. Poškozením některých orgánů zabíjeného zvířete, může to být žluč, se maso pokazí. To byla otázka na čistotu zvířat, co?
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, da ny
před 3303 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„Kyselina močová je konečným produktem metabolismu purinů u člověka. “
A kde by se v játrech vzala moč, tam jsou maximálně puriny aj. Také
železo pro anemiky ;). Polévka s játrovými knedlíčky je má jedna
z NEJ… Jatýrka delikatesa ;). Ledvinky nemusím mít, ale
zkonzumuji…Vnitřnostmi se člověk necpe denně…
A naso i zeleninu baštíte?
Při pestré a vyvážené stravě Vám dna nehrozí :D
PIVKO:
„Vysoké množství purinu je obsaženo např. v pivě, které by se tudíž
při tomto onemocnění (dně) nemělo konzumovat. Nejhorší je kvasnicové
pivo.“
http://www.ceskaordinace.cz/jidelnicek-pri-dne-s-ohledem-na-puriny-ckr-1063-7992.html#puriny-v-pivu
V květáku je 10 mg purinů.
V zeleném hrášku 80 mg (stejně jako v ledvinkách a játrech).
http://www.ceskaordinace.cz/jidelnicek-pri-dne-s-ohledem-na-puriny-ckr-1063-7992.html#puriny-v-pivu
Puriny v potravinách:
http://www.bezhladoveni.cz/v-kterych-potravinach-najdete-nejvice-purinu/
Další odkazy:
http://www.zdravinadlani.cz/zdravi-a-salat/17-bilkovina-aminokyseliny
0 Nominace Nahlásit |
Játra jsou samozřejmě blbost. V ledvinách chcanky jsou a nezáleží na tom, jestli už jsou vařené/dušené/pečené anebo ještě syrové. Ledviny se proto před veškerým kuchtěním mají minimálně přes noc naložit do mlíka, které to z ledvin spolehlivě vytáhne (a které se pak vyleje). Nevím ale, jestli to funguje s v současnosti komerčně prodávánými „mléky“, která já osobně mlékem odmítám nazývat. Já už jsem to tu myslím psal, s ledvinami neupravenými v mléce mě jako děcko trápili minimálně jednou týdně ve školce, smrad chcanek jsem cítíval už ráno při příchodu a ten den jsem se vždycky vyblil z podoby.
0
před 3302 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |