Avatar uživatele
štamgast

Nachází se v drůbežích nebo vepřových játrech a ledvinkách po tepelné úpravě zbytky moči?

Já si myslím, že ano a to je důvod, proč tyto pokrmy nesnáším. Přece nebudu jíst chcánky. Nechápu, že si v tom někdo libuje. Taky nesnáším květák, kterej obsahuje kyselinu močovou.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3303 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Co by dělala moč v játrech???
😁
A pokud jsou ledvinky dobře vymyty (a vykrájeny velké močovody), ani v nich moč není.

Mimochodem – ledvinky i játra jsou delikateskami…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud jsou před přípravou odstraněny močovody, důkladně opláchnuté, nejsou cítit močí! A co RUM, necítíš ty shnilé brambory?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Prvně ochutnám, ať je to cokoli a teprve potom dělám závěry. Vnitřnosti jsou poslední dobou sice opomíjeny, ale většinou jsou to při kvalitní přípravě delikatesy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Moč u zdravých jedinců je sterilní. Lidí i zvířat.
V poušti si domorodci dávají na rány obklady s velbloudí močí. Také existuje léčebný obor urinoterapie, používaná i sportovci.
Takže klidně si je upeč. Horší je to, co obsahují vlastní játra jako hlavní filtr v těle.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ptáč

V čem problema? Snad v játrech budu očekávat těžké kovy, jedy získané z masokostních písků, ne-li zuhelnatělých kostí. Předpokládal bych, že horší je používání prasečích střev na jelita a podobně. Pokud se močový měchýř neopatrnou prací řezníka neotevře, tak se to dá jíst. Poškozením některých orgánů zabíjeného zvířete, může to být žluč, se maso pokazí. To byla otázka na čistotu zvířat, co?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

„Kyselina močová je konečným produktem metabolismu purinů u člověka. “

A kde by se v játrech vzala moč, tam jsou maximálně puriny aj. Také železo pro anemiky ;). Polévka s játrovými knedlíčky je má jedna z NEJ… Jatýrka delikatesa ;). Ledvinky nemusím mít, ale zkonzumuji…Vnit­řnostmi se člověk necpe denně…
A naso i zeleninu baštíte?
Při pestré a vyvážené stravě Vám dna nehrozí :D
PIVKO:
„Vysoké množství purinu je obsaženo např. v pivě, které by se tudíž při tomto onemocnění (dně) nemělo konzumovat. Nejhorší je kvasnicové pivo.“
http://www.ces­kaordinace.cz/ji­delnicek-pri-dne-s-ohledem-na-puriny-ckr-1063-7992.html#puriny-v-pivu
V květáku je 10 mg purinů.
V zeleném hrášku 80 mg (stejně jako v ledvinkách a játrech).
http://www.ces­kaordinace.cz/ji­delnicek-pri-dne-s-ohledem-na-puriny-ckr-1063-7992.html#puriny-v-pivu

Puriny v potravinách:
http://www.bez­hladoveni.cz/v-kterych-potravinach-najdete-nejvice-purinu/
Další odkazy:
http://www.zdra­vinadlani.cz/zdra­vi-a-salat/17-bilkovina-aminokyseliny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Játra jsou samozřejmě blbost. V ledvinách chcanky jsou a nezáleží na tom, jestli už jsou vařené/dušené/pe­čené anebo ještě syrové. Ledviny se proto před veškerým kuchtěním mají minimálně přes noc naložit do mlíka, které to z ledvin spolehlivě vytáhne (a které se pak vyleje). Nevím ale, jestli to funguje s v současnosti komerčně prodávánými „mléky“, která já osobně mlékem odmítám nazývat. Já už jsem to tu myslím psal, s ledvinami neupravenými v mléce mě jako děcko trápili minimálně jednou týdně ve školce, smrad chcanek jsem cítíval už ráno při příchodu a ten den jsem se vždycky vyblil z podoby.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek