Avatar uživatele
zjentek

Nabídnete nějaké tipy na zpracování naložených rajčat?

Získal jsem několik větších zavařovaček s naloženými domácími rajčaty a teď nemám dostatečnou fantazii, jak všemožně je využít- napadá mě jen rajčatová polévka, takže nic moc pestrého na výběr. (;

Otázka tedy zní, jak naložit s naloženými rajčaty. Děkuju.

Zajímavá 0 před 670 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ametyst

Ideální pro Bologneskou omáčku na špagety: přidáš správné koření, maličko cukru, soli, nic složitého.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Domácí lečo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
paul1

Když jsme byli u známých na Ukrajině (bylo to ještě před Černobylem), jedli jsme tam nakládané rajské, podobně jako okurky. Potom jsme to doma zkoušeli, ale nedařilo se nám to, byly blátivé Má někdo recept? Díky, Pavel

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cappuccino

Pokud mas rad maso, tak si udelej masove kulicky a zalij je rajcatovou omackou a dej zapect do trouby. Muzes pridat nakrajenou mrkev a jednu cibuli pro chut. Kdyz to dobre okorenis (bobkovy list, oregano) je to pochoutka.

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dubraro

Ametyst
U nás je tak zvykem, ale v samotné Boloni je prý úředně zakázáno podávat v restauracích boloňskou omáčku (správně boloňské ragů) se špagetami. Správně jsou tagliatelle nebo penne.

Avatar uživatele
Ametyst

Aha, díky, to je zajímavé. Někdy z lenosti koupím hotovou Napoletana nebo Bolognese ve sklenici.

Avatar uživatele
zjentek

Elkon, myslíš osmažit cibuli, vmíchat na plotně na pánvi vejce a hotovo? To by možná taky šlo.

Avatar uživatele
elkon

Vím, že to doma dělají, ale jak, to jde mimo mě. Vaření mi nic neříká.

Nový příspěvek