Uzený česnek je velmi aromatický. Nemá uzenou chuť v pravém slova
smyslu, má báječnou česnekovou chuť, v níž je ale něco víc… To
musíte vyzkoušet a objevit sami.
http://www.chefstip.com/cz/product.php?id=2
našla jsem králíka na uzeném česneku:
http://www.toprecepty.cz/recept/37948-kralik-na-uzenem-cesneku-cerstve-majorance-a-slanine-s-domacim-knedlikem/
další je z jedné diskuze o grilování :
http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=77&t=2637
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit |
Můžeš jej použít na cokoli, co ´zvládne´ chuť uzeného a
česneku – zrovna mne napadá třeba česnečka.
😉
Ale osobně považuju uzený česnek za ´zvrhlost´ (přinejmenším za
´zkratku´)- teplým uzením se česnek poněkud ´uvaří´ – tedy ztratí
ostrost (některé silice se znehodnotí) – výsledkem je jen
´jakobyčesneková´ chuť…
Pokud chci chuť uzeného, použiju uzené (na vývar ideálně uzené kosti).
A pokud chci chuť česneku, použiju česnek – ´český´ (ideálně
modrý paličák).
Tedy česnečku udělám z uzeného vývaru, česnek přidám až na konec, do
už nevroucí polévky.
5Kdo udělil odpovědi palec? brillant, www, jirkajirka, marci1, anonym
před 3898 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Abych pravdu řekl, slyším to poprvé a nepovažuji to za nic, co bych doma
potřeboval. Škoda česneku ☹
Názor
Cosi k jeho využití jsem ale našel, podívej:
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Já ho ze zvědavosti koupil a po ochutnání jsem hodně dlouho prskal. Uzenou chuť je lépe dodat uzeným bůčkem nebo špekem a použít čerstvý česnek.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |