Avatar uživatele
anonym

Muzu vedet na cem se Vam nejlepe griluje?

Je leto a urcite si tuto dobrutku doprejete-a Vase dobra marinada?Dekuji
Doplňuji:
Myslim tim napr:lavove kameny,ohen,drevene uhli atd.A u nalozeni neco od Vas.Diky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, ReHu, Jahoda před 5301 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

http://www.od­povedi.cz/hle­dat?q=marin%C3%A1da

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bumbes

Já používám dřevo a uhlíky z peckovin (švestka, třešeň, višeň, slíva, a pod.) z vlastních zdrojů.
Pokud chci trošku pikantnější nahořklou chuť, tak přihodím občas list vlašského ořechu.
Doplňuji:
Marinádu si dělám univerzální:
cibuli, česnek, koření (sůl, drc.kmín, pepř, trošku curry a papriky), olej.
Když dělám ryby, tak přidám i ocet, aby změkly kostičky a daly se jíst – vybírání kostí je totiž pěkná otrava a ocet je perfektně odvápní.

Upravil/a: Bumbes

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Miroslavst

Muzu vedet na cem se-Nemůžeš!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jo, jistě, že můžeš. Já kupuji buď ten pytlík s marinádou nebo prostě jako pejsek s kočičkou. trochu toho, trochu onoho. Ale jinak mi ani tak nejde o tu marinádu, jako o tu pohodu. Ohýnek, gril, vůně masa.....
(a neříkej, že jsi dostala hlad :D:D)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
frankie

Plynový gril s litinovým roštem. Lávové kameny nedoporučuji, tuk co steče z grilovaného masa se do nich vpije a pak se přepaluje a kouří. Doporučil bych i klasické dřevěné uhlí, ale pro ty pohodlnější je nejlepší ten plyn. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
martina1

My máme malý gril na dřevěné uhlí a jsme spokojeni.Zrovna dneska jsme grilovali kuřecí prsa k večeři.Marinádu dělám podle aktuálních chutí.Dětem sůl,papriku a med.Dnes to byla rychlovka,tak jsem na maso nasypala pytlík směsi na pečené kuře+olej+
trocha piva.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tata

Bydlím v paneláku a tak u mně vítězí elektrický kontaktní gril. Jako marinádu používám jen olej s trochou pepře a občas chilli. Mám pocit že další ingredience utlumí původní chuť masa.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Mám doma klasického Webra na dřevěné uhlí, pak Kamado s keramikou, ale v poslední době mě stejně nejvíc baví plynový gril. Tak nějak jsem zjistil, že ten Weber mě nebaví skoro vůbec a na Kamado jsem moc líný, abych ho rozpaloval a čistil. Ostatně ono teď v zimě to stejně není ono. A na plynu můžu dělat klidně pod pergolou v relativním teple. :)

Avatar uživatele
novaklen

My jsme dlouho měli jen takový malý elektrický gril. Nebylo to špatné, ale úplně ideální to nebylo. Minulý rok ale manžel koupil plynový z https://www.a­venberg.cz/k94-grilovani-plynove-grily a musím teda říct, že na tom je to grilování úplně o něčem jiném. To mi vyhovuje mnohem víc. Dřevěné uhlí jsem bohužel nezkoušela, ale u toho mi vadí to, jak to čoudí. To se u plynu neděje.

Nový příspěvek