můžeš, je to ta samá rýže, jako z kilovky, jen je „komfotně“ v pytlíku…pro ty, co to neumí vařit „normálně“…samozřejmě to nemůžeš nasypat do x litrů vody, ale vařit ji jako dušenou rýži…
0 Nominace Nahlásit |
Ano, ale musí se to umět: nejdřív na sádle zpěnit drobně nakrájenou cibuli, pak přidat přiměřeně osolenou vodu (1 až 1,5 hrnku na jeden hrnek rýže) a rýži. Promíchat, přivést k varu a pak ihned stáhnout plamen na minimum. Ještě jednou promíchat a pak už víckrát nemíchat. Pomalu dusit pod pokličkou až doměkka a nechat dojít. Podstatně jednodušší je použití rýžovaru – takovém přerostlém perforovaném vajíčku na čaj. Tam množství vody nemusíš přesněji odměřovat, může se jí dát i víc a rýže si sama nabere, kolik potřebuje.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Spíš by mě zajímalo, proč to dělat. Rýži máš hezky v pytliku, hodíš do vody a když je takovej na prasknutí, máš hotovo. To je jednodušší, ne?
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Mc Merkurion
před 1657 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kepler: to je standardní recept na rýži, já myslel, že máš nějaký
speciální na rýži vysypanou z varných sáčků… 🙂
Samba: kdysi, když varné sáčky začaly, tak uvařená rýže nevyplňovala
objem pytlíku k prasknutí – a v té době byla jakž takž poživatelná.
Jakmile začali pytlíky zmenšovat, takže po uvaření byl, jak píšeš,
„takovej na prasknutí,“ tak od té doby je nekupuju. Chci totiž jíst
rýži a ne teplou kouli sklenářského tmelu.
Cochee jsem dost vybíravá, věř tomu, že žádnej sajrajt bych nepozřela s právě proto ji kupuju
Celé umění je v tom, kolik vody zapojit do přípravy. Kdo má rád sypkou „al dente“, dá vody méně. Já mám rád rýži po asijském způsobu, co se dá jíst hůlkama, tedy mírně lepivou a měkkou. No, znám jednoho začátečníka, co vařil rýži jako brambory a pak to použil jako výborné lepidlo na tapety 🙂
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |