Avatar uživatele
Lukas27

Můžu vařit bez sáčku rýži, když ji vysypu do kastrolu?

Můžu rýži, co je v sáčku, vařit bez sáčku v kastrolu?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 1675 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Funna

můžeš, je to ta samá rýže, jako z kilovky, jen je „komfotně“ v pytlíku…pro ty, co to neumí vařit „normálně“…sa­mozřejmě to nemůžeš nasypat do x litrů vody, ale vařit ji jako dušenou rýži…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ano, ale musí se to umět: nejdřív na sádle zpěnit drobně nakrájenou cibuli, pak přidat přiměřeně osolenou vodu (1 až 1,5 hrnku na jeden hrnek rýže) a rýži. Promíchat, přivést k varu a pak ihned stáhnout plamen na minimum. Ještě jednou promíchat a pak už víckrát nemíchat. Pomalu dusit pod pokličkou až doměkka a nechat dojít. Podstatně jednodušší je použití rýžovaru – takovém přerostlém perforovaném vajíčku na čaj. Tam množství vody nemusíš přesněji odměřovat, může se jí dát i víc a rýže si sama nabere, kolik potřebuje.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Spíš by mě zajímalo, proč to dělat. Rýži máš hezky v pytliku, hodíš do vody a když je takovej na prasknutí, máš hotovo. To je jednodušší, ne?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

Kepler: to je standardní recept na rýži, já myslel, že máš nějaký speciální na rýži vysypanou z varných sáčků… 🙂
Samba: kdysi, když varné sáčky začaly, tak uvařená rýže nevyplňovala objem pytlíku k prasknutí – a v té době byla jakž takž poživatelná. Jakmile začali pytlíky zmenšovat, takže po uvaření byl, jak píšeš, „takovej na prasknutí,“ tak od té doby je nekupuju. Chci totiž jíst rýži a ne teplou kouli sklenářského tmelu.

před 1675 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Cochee jsem dost vybíravá, věř tomu, že žádnej sajrajt bych nepozřela s právě proto ji kupuju

před 1674 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Celé umění je v tom, kolik vody zapojit do přípravy. Kdo má rád sypkou „al dente“, dá vody méně. Já mám rád rýži po asijském způsobu, co se dá jíst hůlkama, tedy mírně lepivou a měkkou. No, znám jednoho začátečníka, co vařil rýži jako brambory a pak to použil jako výborné lepidlo na tapety 🙂

před 1675 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek