Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.duben 17:07

Ano, ale musí se to umět: nejdřív na sádle zpěnit drobně nakrájenou cibuli, pak přidat přiměřeně osolenou vodu (1 až 1,5 hrnku na jeden hrnek rýže) a rýži. Promíchat, přivést k varu a pak ihned stáhnout plamen na minimum. Ještě jednou promíchat a pak už víckrát nemíchat. Pomalu vařit pod pokličkou až doměkka a nechat dojít. Podstatně jednodušší je použití rýžovaru – takovém přerostlém perforovaném vajíčku na čaj. Tam množství vody nemusíš přesněji odměřovat, může se jí dát i víc a rýže si sama nabere, kolik potřebuje.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.duben 17:08

Ano, ale musí se to umět: nejdřív na sádle zpěnit drobně nakrájenou cibuli, pak přidat přiměřeně osolenou vodu (1 až 1,5 hrnku na jeden hrnek rýže) a rýži. Promíchat, přivést k varu a pak ihned stáhnout plamen na minimum. Ještě jednou promíchat a pak už víckrát nemíchat. Pomalu dusit pod pokličkou až doměkka a nechat dojít. Podstatně jednodušší je použití rýžovaru – takovém přerostlém perforovaném vajíčku na čaj. Tam množství vody nemusíš přesněji odměřovat, může se jí dát i víc a rýže si sama nabere, kolik potřebuje.