Já vám dám na oplátku svůj.
Suroviny:
vepřový bůček s kůží, široký, hořčice kremžská, cibule,
paprikový lusk, uzené maso, plátkový sýr, grilovací koření, kmín,
pepř, sůl,
Postup přípravy receptu:
Bůček vykostím, opatrně do něj udělám kapsu, kterou mírně prosolím, popepřím, pomažu hořčicí a vložím na drobno nakrájené uzené maso, cibuli na půlkroužky, papriku na nudličky a přikryji plátky sýru.
Vše v kapse posypu gril. kořením a kapsu uzavřu buď sešitím potravinářskou nití, nebo jak je vidno na obrázku, jehlami.
Kůži nařežu na kostky, aby se pěkně propekla a nepřipálila se.
Bůček vložím na sádlem vymazaný plech, mírně podleji vývarem a přikryté peču asi 1 a půl hodiny. Občas podliji, a když začne masíčko zlátnout, přidám zbytky, které mi zbyly z uzeného, cibule a papriky, a již nepřikryté nechám dopéct na zlatavou kůrčičku.
Šťávu sliji do kastrůlku, zahustím tmavou jíškou.
P.S. Večeře bombastická!
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanny 2, redy před 3068 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Krabí tyčinky jeden 250g balíček, necháme rozmrznout, půlka okurky hadovky, 1–2 hrsti mraženého hrášku, malá plechovka kukuřice, pekingské zelí tak 1/4 hlávky, trocha bílého jogurtu a stejná trocha majonézy.
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, okurku na kostky, hrášek rozmrazíme
a krabí tyčinky nakrájíme na centimetrové kousky. Na dno misky dáme jogurt
s majonézou, nakrájené zelí i okurku, zasypeme hráškem a kukuřicí a
promícháme. Můžeme osolit, opepřit, já nesolím, proto ta majonéza.
Zamícháme a spapáme. Dala jsem si k tomu knackebrot.
Ne že bych pohrdla tvým bůčkem, ale rozhodla jsem se shodit trochu váhy a
kdy jindy než v létě je lepší příležitost.
0 Nominace Nahlásit |
znáš nějaký recept bez bůčku? 😁
Mně stačí bůček (víc toho bílého masa) nakrájet na malé kostky, dát do kastrůlku, osolit, trochu kmínu a podlít vodou. Pak dusit pod poklicí do max. rozvaření, nechat vychladnout a mazat na čerstvý chléb.
Upravil/a: quentos
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3068 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když se mi už do nějakého velkého vaření večer moc nechce, tak si třeba udělám bramkaši se smetanou (třeba i z pytlíku) a pomalu opečené uzené na másle. Když tak přihodím syrovou cibuli, nebo pórek. Večer nevymýšlím, večer mám hlad!
Upravil/a: Kepler
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3068 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na másle opražit asi tak talížek na plátky nakrájených žampiónů. Přidat špetku soli, kmín a mletou papriku. Zalít vodou uvést do varu. Pak přidat na nudličky nakrájenou kapustu nebo zelí a nakrájené uzené (to v původním receptu nebylo, ale já jsem měla zbytek od oběda, tak tam šlo také). Zahustíme trochou mouky rozkvedlanou ve vodě. Dochutíme a luxusní žampiónová polévka je na světě.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3068 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tady je moje večeře – http://www.jimejinak.cz/smazene-ryzove-nudle-se-zeleninou-2/
Je to dobrota a určitě po tom neztloustnete ani vám nebude těžko!
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3068 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No to byla víceméně improvizace, ale povedla se, myslím, docela dobře. Vzala jsem dva krajíčky čtvercového chleba se slunečnicovými semínky, vhodila do topinkovače, rozehřála jsem trochu másla v kastrůlku, na něm osmahla půlku tý velký jarní cibulky nakrájený na kroužky, k tomu rozdrcený a nakrájený jeden stroužek česneku, půlka marinovanýho tofu (asi 50 g) a celý zasypala sladkou paprikou. Na obě topinky jsem mázla trochu másla a navrstvila směs z pánvičky, dala na to plátek Leerdammeru a trošku vařený brokolice, která byla zrovna po ruce a k tomu dvě rozpůlený cherry rajčátka. Vegesendvič, ciwe!
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3068 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Založíte si malý ohník, do kotlíka naberiete vodu z zo studničky, z potoka a dáte variť. Vriacou vodou zalejete vopred pripravený prírodný čaj nazberaný, čo okolitá príroda dala a necháte vyluhovať pár minút. Ak máte radi sladké môžte aj osladiť, ale príroda už sama vie, čo je dobré a potrebné. Zajedáte čerstvým chlebom. Taká večera spojená s krásnou hudbou prírody a zapadajúcim slnkom… no myslím, že takýto jemný náznak vám stačí, detaily si už každý kuchár, kuchárka dotvorí.
0 Nominace Nahlásit |
Já měl dva krajíčky s marmeládou a jogurt a nechápu, proč tady vkládáš typicky snídaňový recepty k večeři, zdar!
0
před 3067 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hlavně žádné střelivo na noc! To jsou pak takové militantní sny a výbuchy, že byste nevěřili.:-)
boreczech, ale jo, znám. Třeba čočku na kyselo, bohatě posypu smaženou cibulí a k tomu domácí klobásku. Sakra, i v té je bůček. 🙂
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |