Ve vhodných skladovacích podmínkách sypká koření tzv. vyčichnou a
nemají říz. Mimo tyto podmínky klidně zplesniví, mohou být napadeny
škůdci ap.
Zkušenost
Doplňuji:
Pokud je koření skladováno v podmínkách nevyhovujících, dochází
k uvedenému i před dobou spotřeby.
Upravil/a: www
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Pokud je dobře uskladněno a pokud ho nenapadne žádný škůdce tak ne. Ovšem kvalita takového koření časem klesá.
0 Nominace Nahlásit |
Minulý měsíc před vánočním úklidem jsme našli nerozdělaný balíček celého pepře za 2,45 Kčs . Nedalo nám to , dali do ručního mlýnku a je SUPER !
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4006 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je kvALITNÍ obal tak se nekazí, ale pozor na směsky ty rády hořknou a žluknou.
0
před 4006 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je koření dobře uzavřené v obalu ve tmně a nezvlhne, Nenmělo by mu nic být.
0
před 4005 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V mletém pepři může být salmonela (nepoužívat do nevařených jídel)
i do data spotřeby.
Mletý není příliš vhodný ke konzumaci, zůstává ve střevech řadu let
(záněty).
Používám převážně a často celý (k tepelné úpravě). Velmi
výjimečně do mlýnku.
Koření po datu spotřeby může být žluklé.
0
před 3999 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že zkasit se může a někdy se to ani nedá poznat. Bála bych se hlavně plísně a raději neriskovala.
0
před 3999 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |