mohou se jíst
Doplňuji:
Používejte vyhledávání http://www.odpovedi.cz/otazky/zajima-mne-co-je-pravdy-na-tom-ze-klicky-na-bramborach-jsou-jedovate
Upravil/a: brillant
0 Nominace Nahlásit |
mohou se jíst
Jedovaté jsou zelené části hlíz (při růstu hlíz nejsou zakryty
hlínou) a klíčky a jejich okolí, pokud nejsou brambory skladovány ve
tmavém prostředí (vznik solaninu, což je jedovatý alkaloid, je podporován
světlem).
Zelené části, klíčky a příp. okolí velkých klíčků odstraň a
´zbytek´ hlíz klidně konzumuj.
0 Nominace Nahlásit |
mohou se jíst
Tak to by na vesnici všichni byli již mrtví. Kdo skladuje brambory ve sklepě je zcela normální že mu na jaře vyklíčí. Normálně se klíčky otrhají , brambory uvaří a oloupou. Jediné které se nejí, jsou zelené brambory, které zezelenají když se skladují na světle. To zná každý sedlák.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Mc Merkurion, quentos
před 4092 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mohou se jíst
Doplňuji:
přesně jak uvádí mosoj
Upravil/a: Mc Merkurion
0
před 4092 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mohou se jíst
Brambory se po sklizni skladují ve tmně ve sklepě a relativně v chladu- Právě pro to aby nekllíčily. Na světle se tvoří v bramborách Solanin který se nehodí k jídlu. Klíčky nutno olámat a zezelenalé kousky odkrájet.
0
před 4082 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |