Já jsem ji měl celkem rád. Sourozenci o i nejevili zájem, tak jsem ji
vždy vytáhnul a „zblajznul“.
Doplňuji pro „elkon“ : Jo myslím škraloup, nějak mi to slovíčko
vypadlo. Jinak s blánami, resp. s jednou jsem v dalším životě problém
neměl 🙂.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, da ny před 802 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jestli myslíš škraloup, tak ano. Ale měl jsem rád i smetanu, která se usazovala na hladině krajáče, když babi podojila kozy a nechala mléko odstát v chladné místnosti do druhého dne. Ta smetana byla tuším ve vrstvě tak 3/4 cm.
Upravil/a: elkon
3Kdo udělil odpovědi palec? paul1, marci1, Viktorie II.
před 802 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Škraloup na mléce ani mléko samotné jsem rád neměl, ale na krupicové kaši mi škraloup nevadí.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, to je to nejlepší z mléka. Samotný škraloup se v praxi skládá
z vysrážených složek mléka. Tedy nejen z tuku, ale i z mléčných
bílkovin, mléčného cukru laktózy a dalších složek, které mléko
přirozeně obsahuje – je to vlastně část mléčné sušiny. Pokud tak
někdo škraloupy vytvořené na převařeném mléce vyhazuje, připravuje se
tím o část pro člověka pozitivních látek, což je docela škoda.
🙂
Hodně lidem se nezdá jeho konzistence.
0 Nominace Nahlásit |
Škraloup mi byl vždy odporný. Vyloven, skončil v propadlišti dějin, případně u toho, pro koho byl lahůdkou.
0
před 797 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dneska uz je to mleko tak vypreparovane, ze se tam ten skraloup ani neudela!! Zato vydrzi 14 dni v lednici!
No já nevím, jak kde, ale u nás se škraloup dělá, vaříme v mlékovaru (hrnec s dvojitým dnem a obalem) a kupujeme normálka v Tescu.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |