Avatar uživatele
zjentek

Měla by se instantní káva zalévat vroucí vodou a pokud ano, tak proč?

Nebo je to vlastně úplně jedno?

Zajímavá 0 před 726 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Darcy

ne, idealne 80–90° (vroucí voda, na které po vypnutí kanvice už nebudou bublinky a hladina je rovná) . Stejně jako horký nápoj Paralen, sáčkové čaje a pod. Jinak prepaluješ obsah.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Vzhledem k tomu, že ji piji jen výjimečně, rozdíl v chuti nepoznám.
Ve válečném zákopu nejsem, abych musela pít instantní kávu. Touto formou zpracované přebytky a neprodejné kávy mne nelákají.
Příjem blahodárných živin, po výjimečné konzumaci takové kávy neočekávám.
Přimlouvám se za těch 80 – 90 °C ;)
https://www.la­zenskakava.cz/proc-nepit-instatni-kavu/?gclid=E­AIaIQobChMI-__Vt_io-wIVDuh3Ch3_8wCR­EAAYAiAAEgKFJPD_BwE

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Neni to jedno. Doporučuje se zalévat všechny druhy káv vodou o teplotě od 86 do 98 stupňů. Baristé doporučují pro instantní druhy cca 93 stupňů

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirka F

Pokud se jedná o turka tak ten se zalévá vroucí vodou.protože logr na nic jiného nereaguje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aevul

Ne. Měla by se vzít a vysypat do odpadu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Já myslím, že u instantní kávy stačí nižší teplota, např. Jacobs doporučuje cca 85 °C.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cappuccino

Jsem milovnici dobre kavy, proto bych si rozpustnou nikdy nedala.
Ale doporucila bych teplotu tak 85°C.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Darcy a PROČ? kDYŽ RÁD POSRKÁVÁM BRYNDU O TEPLOTĚ 40c tak proč ji nezalít vodou přiměřené teploty? Furt nevím zda ta „teplejší“ voda v nápoji cosi ovlivní, třeba chuť, učinek látek v bryndě… prostě nevím no.

Furan prý do tří minut vyprchá i z nápoje přelitýho 50C, tak nevím 🤷‍♂️

Avatar uživatele
Darcy

obsah – zložení. Jsou věci, které se do určité teploty nerozpustí, to potom na Naskafe máš třeba takové bílé vločky..
A samo o sobě kapitolou jsou „lehce roztíratelná másla“ které mají reálný bod tání/rozpustnosti kolem 40–42°C – co lidské tělo standardně nemá, takže Vám to svinstvo jenom sadá na potrubí (střeva) a vivat rakovina tenkého a hrubého střeva + hemoroidy.

Nový příspěvek