Nemám, já takové kokotiny nežeru, jo, úplně na rovinu, jako. Víš co, člověk je strašná svině, sežere úplně všecko. Pes si k tomu čichne, odejde, kočka to nechá být, ale jsou typy lidí, co to „dojedou“. 🤷♀️
U nás je taková hospoda, co kdysi bývala „slavná a vyhlášená“, a asi i jako je, jo, jenom už pro trošku jinou klientelu, no. Teď je zavřená, rekonstrukce (se naposledy rekonstruovalo někdy těsně po tom, co Husák odešel z Hradu), ale má se po rekonstrukci zase otevřít. Já jsem tam chodil rád – na pívo, protože tam bylo pívo v tanku a protože tam byl super servis, a protože když jsem mu řekl, že chci „hladinku do tupláku“, dostal jsem „hladinku do tupláku“, ne, že to tam, kurwa, bryndá pomalu žufanem, jako je u nás často, bohužel, zvykem. 😅 No ale z tý kuchyně jsem si nikdy nic nedal, protože už podle toho smradu, co se z ní linul, se tam naposledy uklízelo taky za Havla, no prostě takový ten typický smrad přepáleného oleje, s prachem, jo, to se těžce popisuje, ale kdo ho zná, ucítí ho na míli daleko.
No a proč se o tom rozepisuju: protože tahle hospoda dělala, každoročně, myslím že někdy na přelomu srpna a září to bejvalo, „dny guláše a píva“. Ona to byla celkově tak jako docela laciná hospoda, tak ten guláš, na té akci, byl laciný (tehdy do stovky, jo, i s chlebem). No a vím (to se neututlá 😅) že X roků zpátky nějak ty žrouty špatně odhadli, prostě navařili toho guláše málo. No a co teď, hosti ti řvou hlady, mají už „nátisk“, no tak z toho by mohla být taky všeobecná rebelie! No co: když vaříš guláš ve velkým hrnci, takovém tom, co se vyklápí elektromotorem a míchá ho vrtule, tak ti v tom velkým hrnci toho vždycky dost zbude. A oni těch velkých hrnců od, gulášů, měli několik. No tak to zapneš, ne zase moc na velkou teplotu, zaliješ to vědrem, dvěma vody, prostě tak jako aby bylo pokryté dno, a jak to začne vařit, tak to vypneš a sliješ. No a v jednom tom hrnci, takto umytém, rozehřeješ tuk, zarestuješ půl metráku cibule, hodíš k tomu – co já vím – kilo slaniny, víš co, najemno, aby to vypadalo, že v tom i něco je, zaprášíš to moukou, samozřejmě sladkou paprikou – když je to „guláš“, že – jak se orestuje, tak to zaliješ tou vodou, cos vypláchla ty velký hrnce, no a podusíš tu cibuli, prostě jí zaliješ, dusíš, mícháš, a tak klasika, že jo, podléváš, až je ta cibule podušená. A pak co, pak to přiměřeně naředíš vodou, osolíš, opepříš, no a „guláš“ je hotový.
Surovinové náklady na porci, možná, Kč 2.00, možná. Prodávali toho misku, s patkou chleba, za Kč 20.00, jako „guláš bez masa“, nebo tak něco a utržili na tom Kč 40,000.00! 👌 Člověk sežere všecko. 😅
A tady tento „gulášek“ je ještě furt hodně dobrý, oproti tomu, na co se ptáš. Hodně dobrý! Protože víš, co v tom je.
Už jsi viděla sponzorovanou recenzi na Tiroler Gulaschsuppe? Nebo na domácí paprikás csirke? To víš, že ne, vždycky je to propaganda nějakých sraček! Vždycky! Oni nechtějí, aby lidi jedli zdravě, aby byli samostatní, naučili se vařit, nechtějí. Nechtějí, aby vařili úsporně (to neznamená nutně lacině), jedli racionálně, vyváženě. Ne. Oni chtějí, aby si koupiti ausgerechnet jejich sračku! No tak co, no, co to asi tak jako bude? 🤷♀️🤢
0
před 522 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano už to popíjím asi 3 týdny.
Opravdu je velice chutný zkoušel jsem zatím jen příchutí kokos a pistácie.
Je to tak chutné že se bojím o to abych ještě chtěl jiné jídlo. Proč jíst hnusný oběd když můžu mít lepší.
Ale mojí manželku to třeba neoslovilo jako mě.
Vzhledem k jídlu jaké je dnes v obchodech to stejně bude nutnost protože co se dnes prodává se fakt nedá žrát!!!
Jestli někomu ty umělé potraviny chutnají tak klobouk dolů a nelze než souhlasit že lidi sežerou všechno.
0
před 482 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |