Po výrobě klobásek mi zbylo několik metrů vepřových střev. Sice jsou
nasoleny, ale nic netrvá věčně. Někde jsem četl, že střeva lze zamrazit
a znovu použít, ale mám obavu, že se střeva nějakým způsobem poškodí a
nebudou už vhodná k dalšímu použití. Máte jiný názor ?
Doplňuji:
mowla, já psal, že jsou nasoleny,ale dám na Tebe. Rok v mrazáku nevydrží,
protože je do dvou měsíců zpracuji. Dík za radu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 4024 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Můžeš je propláchnout ve studené (max. vlažné vodě) a opětovně
nasolit.
A nebo je můžeš i zmrazit.
Obé mám vyzkoušeno, po cca roce (další zabíjačka) byla střeva plně
funkční.
Doplňuji:
OK, já rozumím…
Bral jsem to ´z praxe´ – pokud jsem nasolená střeva třeba odebráním
části balíčku znečistil krví (masem apod.), propláchl jsem je a nasolil
zvovu. Zmražení je pak ´jistota´.
Upravil/a: anonym
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4024 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
klido je dej na mrazak..nic se nestane uz jsem to take delal ..
0
před 4024 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Radíš na mrazák, joo ? To musel být za nějaký čas smrad!
Vzpomínám na dětství a mládí, když rodiče chovali prasata, řezník připravoval i klobásy. Tehdy se střeva těžko sháněla, jen na jatkách. Když zbyla, vpomínám si, že je vždy řezník nasolil,. naskládal do hrnce. Ale nevím, zda se po určité době střeva nepřesolovala. Určitě se střeva nedávala do ledničky. Ale to už je dávno …
My měli střeva nasolená a v ledničce (ne v mrazáku, ten jsme tehdy ani neměli), a to v normálním prostoru, nikoliv na výparníku.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |