Avatar uživatele
anonym

Máte s tím nějaké zkušenosti ?!

Po výrobě klobásek mi zbylo několik metrů vepřových střev. Sice jsou nasoleny, ale nic netrvá věčně. Někde jsem četl, že střeva lze zamrazit a znovu použít, ale mám obavu, že se střeva nějakým způsobem poškodí a nebudou už vhodná k dalšímu použití. Máte jiný názor ?
Doplňuji:
mowla, já psal, že jsou nasoleny,ale dám na Tebe. Rok v mrazáku nevydrží, protože je do dvou měsíců zpracuji. Dík za radu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 4024 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Můžeš je propláchnout ve studené (max. vlažné vodě) a opětovně nasolit.
A nebo je můžeš i zmrazit.
Obé mám vyzkoušeno, po cca roce (další zabíjačka) byla střeva plně funkční.
Doplňuji:
OK, já rozumím…
Bral jsem to ´z praxe´ – pokud jsem nasolená střeva třeba odebráním části balíčku znečistil krví (masem apod.), propláchl jsem je a nasolil zvovu. Zmražení je pak ´jistota´.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
badisko

klido je dej na mrazak..nic se nestane uz jsem to take delal ..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Radíš na mrazák, joo ? To musel být za nějaký čas smrad!

před 4024 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Vzpomínám na dětství a mládí, když rodiče chovali prasata, řezník připravoval i klobásy. Tehdy se střeva těžko sháněla, jen na jatkách. Když zbyla, vpomínám si, že je vždy řezník nasolil,. naskládal do hrnce. Ale nevím, zda se po určité době střeva nepřesolovala. Určitě se střeva nedávala do ledničky. Ale to už je dávno …

před 4024 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Přepsala jsem se – do mrazáku.

před 4022 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

My měli střeva nasolená a v ledničce (ne v mrazáku, ten jsme tehdy ani neměli), a to v normálním prostoru, nikoliv na výparníku.

před 4023 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek