Avatar uživatele
WeeBear

Máte odzkoušený recept na perníčky(k 14-ti dennímu uležení)?

Prosím opravdu o odzkoušený recept, podle kterého pečete každoročně,.. Letos perníčky budu dělat poprvé, tak chci opravdu odzkoušený recept, koukala jsem již po netu, ale v diskuzích jedni chválili, druzí si stěžovali, že je těsto netvárné, mazlavé atp. i po uležení.

Pokud je něco, na co bych si měla dát případně pozor, tak mi to také prosím napište, nechci to pokazit.

Předem moc děkuji.
Doplňuji:
Ještě se optám, jsou opravdu k 14-dennímu uležení? Radši se ještě ptám. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, barnajka, anonym před 4747 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

perníčky

30 dkg hladké mouky
15 dkg moučkového cukru -prosátého
3 lžíce medu
5 lžic rozpuštěné hery
1 vejce
trochu kakaa stačí 1 lžíce
citronová kůra /může být i sušená koupená/
1/2 sáčku prášku do perníku

1 vejce na potření hotových perníčků

zaděláš ze všech surovin na vále těsto pak vyválíš asi 1/2 cm silnou placku a vykrájíš tvary přeneseš je na plech vyložený pečícím papírem a necháš tak do druhého dne a druhý den si rozehřeješ troubu na 200st a upečeš – budou během chvíle – hlídej to .Až je vyndáš ještě horké je na plechu potři rozšlehaným vejcem . Pak vychladlé ozdob polevou z 1 bílku ušlehej sníh a přesyj do něj 12 dkg moučkového cukru a pěkně promíchej a dej do zbobícího sáčku a jemně je ozdob

ať se ti povedou
Doplňuji:
budou měkčí i dřív rozhodně ti ale vydrží , pokud je nesníte

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nik92

40 dkg hladké mouky, 20dkg cukru pudru, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, 10dkg másla(hery),2lžíce rumu,4lžíce medu,4lžičky skořice,4hřebíč­ky(rozdrcené). Uplácáš těsto až se nebude lepit(pokud lepí je dobré přidávat mouku), zabalíš těsto do igelitového pytlíku a dáš do chladu. Těsti si musí minimálně 12 hodin odpočinout. Tento recept mm od své babičky peču je každý rok a jsou výborné. Během 2–3 týdný změknou a jsou vynikající ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek