Dala jsem varit 1,5kg v celku,vetsi hrnec vice vody a po uvareni jsem ho skoro nenasla.Proc se tak stahne,cim to je?Zrovna tak i u pecene.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, BEAES, iceT před 5041 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Z masa vyšla voda /šťáva/, prostě se speče.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst, anonym, iceT
před 5041 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://www.profi-bazar.cz/image.php?idx=299087&mw=327&mh=251
Před vařením osmahnout aby se uzavřelo a nevytekla voda nebo dát do vroucí
vody a ne do studené.
http://www.profi-bazar.cz/priprava-hoveziho-masa.html
0 Nominace Nahlásit |
Sice nepíšete k čemu maso po uvaření použijete, ale pokud bude použito v polévce,pak se vloží do studené vody a tzv. vyvaří.Pokud ho ale chcete použít dál (např.: dušená mrkev,vařené hovězí maso,vařený brambor),potom maso vložte do vařící vody,po chvilce (cca 1 min.), teplotu stáhněte tak, aby se maso vařilo jen velice zvolna 1–1,5 hod. podle druhu amnožství.Při vložení do vařící se vody, se maso na povrchu srazí a šťáva z něj při dalším vaření nevyteče. U pečení, maso (používám u všech mas, která běžně používáme v kuchyni), přes noc naložím do 3% roztoku vody a soli, před jeho pečením.Sůl maso prostoupí je stejně slané i uvnitř. Po okořenění atd.(každý podle svého receptu),podliji vodou a zakryté peču na 150°C 1,5 až 3 hod.,(zase záleží na druhu masa),podle potřeby podlijte. Na dopečení maso odkryjte a dopečte na 220°C. „Výroba kůrčičky“. Při této úpravě se maso nestáhne, jak píšete.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |