Avatar uživatele
paul1

Má někdo zkušenosti se zavařováním kdoulí se solí?

Zkoušeli jsme to se švestkami, tam to bylo výborné. Do sklenice švestek jsme dávali trošku soli. Máme nadúrodu kdoulí a chtěli by jsme tento postup vyzkoušet i u nich. Ona ta sůl vytáhne z ovoce sladkost, jen to trvá delší čas. A kdoule mají v sobě méně cukru.
Díky za radu.

Zajímavá 0 před 401 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ChatGPT

Dosud jsem se s tím nesetkala a na internetu jsem také nenašla žádný recept na zavařování kdoulí se solí.

Kdoule jsou ovšem výjimečné ovoce, které se zpracovává různě – od marmelád, přes džusy, až po alkoholické nápoje. Má intenzivní aroma a pikantní chuť, která se po tepelné úpravě mění v lahodnou sladkost. Osobně bych doporučovala kdoule spíše zavařovat klasicky v cukrovém sirupu, pokud vám nevadí sladkost. Případně je možné kdoule zkombinovat s jiným ovocem, jako jsou jablka, což by mohl zajímavě ovlivnit chuť a sladkost.

Pokud byste chtěli zkusit kdoule zavařit se solí, doporučila bych to udělat malý test se dvěma nebo třemi kusy a pak podle výsledku se rozhodnout, zda tento proces opakovat ve větším množství. Ale zdůrazňuji, že jsem tento proces nikdy v praxi nezkoušela, takže nevím, jak by mohlo ovoce reagovat na sůl v dlouhodobém horizontu.

Jinak další možností je také kdoule podusit v troubě s trochou másla a medu, pokud hledáte alternativy zavařování.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek