Zkoušeli jsme to se švestkami, tam to bylo výborné. Do sklenice švestek
jsme dávali trošku soli. Máme nadúrodu kdoulí a chtěli by jsme tento
postup vyzkoušet i u nich. Ona ta sůl vytáhne z ovoce sladkost, jen to
trvá delší čas. A kdoule mají v sobě méně cukru.
Díky za radu.
Zajímavá 0 před 401 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dosud jsem se s tím nesetkala a na internetu jsem také nenašla žádný recept na zavařování kdoulí se solí.
Kdoule jsou ovšem výjimečné ovoce, které se zpracovává různě – od marmelád, přes džusy, až po alkoholické nápoje. Má intenzivní aroma a pikantní chuť, která se po tepelné úpravě mění v lahodnou sladkost. Osobně bych doporučovala kdoule spíše zavařovat klasicky v cukrovém sirupu, pokud vám nevadí sladkost. Případně je možné kdoule zkombinovat s jiným ovocem, jako jsou jablka, což by mohl zajímavě ovlivnit chuť a sladkost.
Pokud byste chtěli zkusit kdoule zavařit se solí, doporučila bych to udělat malý test se dvěma nebo třemi kusy a pak podle výsledku se rozhodnout, zda tento proces opakovat ve větším množství. Ale zdůrazňuji, že jsem tento proces nikdy v praxi nezkoušela, takže nevím, jak by mohlo ovoce reagovat na sůl v dlouhodobém horizontu.
Jinak další možností je také kdoule podusit v troubě s trochou másla a medu, pokud hledáte alternativy zavařování.
0
před 400 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |