A povedlo se nebo se jednalo o katastrofu ? Nemám prosím na mysli
uvaření čaje, ačkoliv i ten by mohl být začátkem. 🙂 Děkuji za
odpovědi.
Doplňuji:
Tak začínala jsem s tím čajem a přešla od uvaření vajec na HMT. Ráda
jsem vyhledávala recepty v kuchařce pro začátečníky a nebo ve vesnické.
Nikdo mě vařit neučil a umím jenom několik jídel z paměti. Jeden
z mých prvních pokusů byly ovocné knedlíky někdy v době SOU – tak
mohl se s nimi hrát tenis jak byly tvrdé. Ale několik let předtím jsem
„vařila“ stylem hokuspokus a i nasucho vložila špagety do mikrovlné
trouby – již nikdy nešla úplně vyčistit. Ohořelé špagety jsem hodila
do špinavého prádla. Jejej a myslím, že byl i výprask.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 15Pro koho je otázka zajímavá? anonym, manon, aramah, iceT, johana 56, suaeda, Medulka, anonym, Deli, Vlk-Gabriela, Sůwa, Damiana, briketka10, anonym, Drakobijec před 4442 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
no vajíčka natvrdo, jako první, rýži v pytlíku a k ní zeleninu na pánvi a různý polotovary co jsme měli doma, ale pak se sestrou se nám povedlo upíct kuře, protože náš taťka vždy, když vařil nám říkal holky pojďte se dívat, abyste to uměly než se vdáte a i z mála surovin vykouzlil výborné jídlo, tak jsme se snažily :)
Doplňuji:
ještě jsem si vzpomněla na topinky s česnekem a na tvrdej chleba obalenej
ve vajíčku ten všem chutnal s plnotučnou hořčicí a nahoře hodně
šnytlichu z naší zahrádky z nouze :)
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Bramboráky, asi v devíti, desíti letech. Dost často jsem u nich
pomáhala, tak jsem je ani nezkazila. Jen jsem zadělala těsta jak pro
regiment – nebyla jsem nikdy žádný troškař, takže rovnou do
lavoru…:-)
Bramboráky přibývaly a těsto jaksi nemizelo. Já cmundu poctivě ujídala, a
když jsem za chvíli měla dost, přestalo mě to smažení bavit. Donesla jsem
hotové těsto sousedům, aby si to dodělali.
(Ale našim jsem nasmažila taky, nejsem takový chamťoun! 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Když mi bylo asi 12 let,matka byla v nemocnici,bráchové mimo
domov,dostal jsem náramnou chuť na bramborové placky. Vzal jsem „kuchařku
naši vesnice“,nalistoval stránku s recepty,jeden vybral a dal se do toho.
A výsledek? Nic moc,ale pes Knoflík to sežral všechno. 😁
Doplňuji:
Vzpomněl jsem si na příhodu,kterou mi vyprávěl. On a jeho mladší brácha
zůstali přes víkend sami doma. Maminka jim koupila vepřové maso na řízky
s tím,že si je mají připravit k nedělnímu obědu.Maso bylo
nakrájené,tak ho vložili do trojobalu,ale jeden si vzpomněl,že maminka maso
předtím naklepala. Tak maso opláchli,naklepali,znovu obalili,ale opět si
jeden z nich vzpomněl,že řízky neposolili a tak maso šlo znovu pod sprchu.
Nakonec se dílo podařilo a ,prý,si pochutnali.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Bylo mi asi 11 a byla to katastrofa :)
Dělala jsem lízátka. Z cukru.
Prostě jsem rozehřála cukr na pánvičce, a pak ho nalila do připravených
formiček. A jako držátka jsem použila plastové tyčinky ze starých už
vylízaných lízátek. Jen mě ale nenapadlo, že když na ně naliji ten
rozžhavený cukr tak se ty plastové tyčinky roztopí. Takže asi tak…
0 Nominace Nahlásit |
Já jako první jídlo v životě uvařil párek v mikrovlnce. Bylo mi 26 let. Tedy s mírnou pomocí. Ale teď už to zvládám i sám.
0 Nominace Nahlásit |
Bylo mi devět,a měla jsem to jako bojový úkol-naši měli někam odjet a
já jako nejstarší jsem musela uvařit.Tedy ne,že by to byl problém,mě
vaření bavilo vždycky.
Tehdy se jednalo o farářovo tajemství,mamka tomu tak říkala,byly to
naklepané vepřové plátky,osolené,opepřené,oprančené na
tuku,posléze podlité trochou vody a dodušené.Na závěr se asi zasypaly
strouhaným sýrem a položil se na ně plátek másla nebo tak nějak.
Sklidila jsem pochvalu,i když jsem dost přehnala se solí a sníst se
to dalo.
0 Nominace Nahlásit |
Ne přímo ukuchtila, ale ukuchala. U nás kuchal kapry každý rok o Vánocích pouze tatínek a já se dívala. Když mi bylo asi 10 let tatínek měl bolesti v kříži, takže celá úprava kapra zbyla na mne, akorát už byl zabitý ( kapr ). Akce dopadla slušně, jen jsem celou dobu měla otevřené dveře na chodbu, abych mohla prchat, kdyby se kapr pohnul. První vlastní jídlo bylo asi ve stejné době, osmažené řízky s bramborovou kaší. Učil mne tatínek a říkal si při tom „ficka“. Dobrá otázka a příjemná vzpomínka.
0 Nominace Nahlásit |
Docela obstojně jsem uměla asi v 7–8letech omeletu. S mladším bráchou jsme taky vyráběli karamel, když mi bylo asi 10 let a měli jsme to přísně zakázáno. Celkem zdařilý karamel jsme nakapali na žulový okenní parapet aby pěkně vychladnul a byl jako bonbonky. Všechno samozřejmě prasklo a následoval trest, protože karamel vůbec nešel odlepit !
0 Nominace Nahlásit |
vzhledem k tomu že jsem vyrůstal na vesnici,jsem se naučil vařit poměrně brzy.asi ve 12 letech,první co to bylo byl zabijačkovej guláš a prasečí hlava na ovar(tu jsem potom také skoro celou zbaštil)
7Kdo udělil odpovědi palec? anonym, manon, Damiana, briketka10, pizlicka, anonym, anonym
před 4443 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Úplně samostatně (jen s jedovatými poznámkami – ta cibule je moc
osmahlá, nepřesol to…) špagety v patnácti :) Náhodou, šlo to :)
S asistencí taky ten karamel – asi nebylo moc chytré chtít ho udělat
v plastovém hrníčku (8 let cca? :)) ) – soudruzi z NDR někde udělali
chybu a hrníček na ohni tekl a smrděěěl :)
6Kdo udělil odpovědi palec? suaeda, Deli, anonym, briketka10, anonym, anonym
před 4442 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
francouzske brambory a olejovou buchtu s jahodovou polevou.bylo my 13let a byla to mnamka.
5Kdo udělil odpovědi palec? manon, suaeda, anonym, briketka10, anonym
před 4442 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje první „ukuchtěné“ jídlo byl hot-dog někdy na střední. Dodnes ho dělám luxusně, ale celkově vaření nechávám na přítelkyni. Té prostě nemůžu konkurovat.:)
5Kdo udělil odpovědi palec? manon, suaeda, Deli, briketka10, anonym
před 4441 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje pokusy začaly asi v 10 letech. Byl jsem na prázdninách u babči a tehdy nemohla nic dělat. Měla ošklivě zlomenou ruku. Tak jsem snažil vařit jednoduší jídla nejprve s její odbornou pomocí a časem i sám. Byla to dobrá škola.
5Kdo udělil odpovědi palec? manon, iceT, briketka10, anonym, anonym
před 4441 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mně byly tak 3, ségře 11. Milovala sněhové pusinky, tak jsme je zkusily
upéct. Byly krásné, leč tvrdé jako kámen 🙂
Tragicky taky dopadla má první bábovka (bylo mi 20 a neuměla jsem nastavit
troubu, takže bábovka, která se měla péct 40 minut, byla po dvaceti jak
uhel).
No a den D na vaření jsem měla včera, polívku jsem přesolila, cibulka se
mi chytla, maso bylo taky moc, rýži k němu jsem pro změnu neosolila. Byla
bych brečela, ale všichni to statečně snědli. 🙂
5Kdo udělil odpovědi palec? iceT, suaeda, briketka10, anonym, anonym
před 4441 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem asi v 10 vařil bramborovou polívku. No povedla se Vzpomínám na mámu z jakou radostí si k ní sedla.Odpadl jí shon co honem uvařit když se vrátila z práce.
Já jsem asi v 10 vařil bramborovou polívku. No povedla se Vzpomínám na mámu z jakou radostí si k ní sedla.Odpadl jí shon co honem uvařit když se vrátila z práce.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |