Avatar uživatele
anonym

Které jídlo a v kolika letech jste jako první úplně sami (nebo s mírnou pomocí) ukuchtili ?

A povedlo se nebo se jednalo o katastrofu ? Nemám prosím na mysli uvaření čaje, ačkoliv i ten by mohl být začátkem. 🙂 Děkuji za odpovědi.
Doplňuji:
Tak začínala jsem s tím čajem a přešla od uvaření vajec na HMT. Ráda jsem vyhledávala recepty v kuchařce pro začátečníky a nebo ve vesnické. Nikdo mě vařit neučil a umím jenom několik jídel z paměti. Jeden z mých prvních pokusů byly ovocné knedlíky někdy v době SOU – tak mohl se s nimi hrát tenis jak byly tvrdé. Ale několik let předtím jsem „vařila“ stylem hokuspokus a i nasucho vložila špagety do mikrovlné trouby – již nikdy nešla úplně vyčistit. Ohořelé špagety jsem hodila do špinavého prádla. Jejej a myslím, že byl i výprask.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 15Pro koho je otázka zajímavá? anonym, manon, aramah, iceT, johana 56, suaeda, Medulka, anonym, Deli, Vlk-Gabriela, Sůwa, Damiana, briketka10, anonym, Drakobijec před 4442 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

no vajíčka natvrdo, jako první, rýži v pytlíku a k ní zeleninu na pánvi a různý polotovary co jsme měli doma, ale pak se sestrou se nám povedlo upíct kuře, protože náš taťka vždy, když vařil nám říkal holky pojďte se dívat, abyste to uměly než se vdáte a i z mála surovin vykouzlil výborné jídlo, tak jsme se snažily :)

Doplňuji:
ještě jsem si vzpomněla na topinky s česnekem a na tvrdej chleba obalenej ve vajíčku ten všem chutnal s plnotučnou hořčicí a nahoře hodně šnytlichu z naší zahrádky z nouze :)

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Bramboráky, asi v devíti, desíti letech. Dost často jsem u nich pomáhala, tak jsem je ani nezkazila. Jen jsem zadělala těsta jak pro regiment – nebyla jsem nikdy žádný troškař, takže rovnou do lavoru…:-)
Bramboráky přibývaly a těsto jaksi nemizelo. Já cmundu poctivě ujídala, a když jsem za chvíli měla dost, přestalo mě to smažení bavit. Donesla jsem hotové těsto sousedům, aby si to dodělali.
(Ale našim jsem nasmažila taky, nejsem takový chamťoun! 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Když mi bylo asi 12 let,matka byla v nemocnici,brácho­vé mimo domov,dostal jsem náramnou chuť na bramborové placky. Vzal jsem „kuchařku naši vesnice“,nalistoval stránku s recepty,jeden vybral a dal se do toho. A výsledek? Nic moc,ale pes Knoflík to sežral všechno. 😁
Doplňuji:
Vzpomněl jsem si na příhodu,kterou mi vyprávěl. On a jeho mladší brácha zůstali přes víkend sami doma. Maminka jim koupila vepřové maso na řízky s tím,že si je mají připravit k nedělnímu obědu.Maso bylo nakrájené,tak ho vložili do trojobalu,ale jeden si vzpomněl,že maminka maso předtím naklepala. Tak maso opláchli,nakle­pali,znovu obalili,ale opět si jeden z nich vzpomněl,že řízky neposolili a tak maso šlo znovu pod sprchu. Nakonec se dílo podařilo a ,prý,si pochutnali.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bublinnka

Bylo mi asi 11 a byla to katastrofa :)
Dělala jsem lízátka. Z cukru.
Prostě jsem rozehřála cukr na pánvičce, a pak ho nalila do připravených formiček. A jako držátka jsem použila plastové tyčinky ze starých už vylízaných lízátek. Jen mě ale nenapadlo, že když na ně naliji ten rozžhavený cukr tak se ty plastové tyčinky roztopí. Takže asi tak…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Topinkovač

Já jako první jídlo v životě uvařil párek v mikrovlnce. Bylo mi 26 let. Tedy s mírnou pomocí. Ale teď už to zvládám i sám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Bylo mi devět,a měla jsem to jako bojový úkol-naši měli někam odjet a já jako nejstarší jsem musela uvařit.Tedy ne,že by to byl problém,mě vaření bavilo vždycky.
Tehdy se jednalo o farářovo tajemství,mamka tomu tak říkala,byly to naklepané vepřové plátky,osolené,o­pepřené,opran­čené na tuku,posléze podlité trochou vody a dodušené.Na závěr se asi zasypaly strouhaným sýrem a položil se na ně plátek másla nebo tak nějak.
Sklidila jsem pochvalu,i když jsem dost přehnala se solí a sníst se to dalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sůwa

Ne přímo ukuchtila, ale ukuchala. U nás kuchal kapry každý rok o Vánocích pouze tatínek a já se dívala. Když mi bylo asi 10 let tatínek měl bolesti v kříži, takže celá úprava kapra zbyla na mne, akorát už byl zabitý ( kapr ). Akce dopadla slušně, jen jsem celou dobu měla otevřené dveře na chodbu, abych mohla prchat, kdyby se kapr pohnul. První vlastní jídlo bylo asi ve stejné době, osmažené řízky s bramborovou kaší. Učil mne tatínek a říkal si při tom „ficka“. Dobrá otázka a příjemná vzpomínka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Docela obstojně jsem uměla asi v 7–8letech omeletu. S mladším bráchou jsme taky vyráběli karamel, když mi bylo asi 10 let a měli jsme to přísně zakázáno. Celkem zdařilý karamel jsme nakapali na žulový okenní parapet aby pěkně vychladnul a byl jako bonbonky. Všechno samozřejmě prasklo a následoval trest, protože karamel vůbec nešel odlepit !

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

vzhledem k tomu že jsem vyrůstal na vesnici,jsem se naučil vařit poměrně brzy.asi ve 12 letech,první co to bylo byl zabijačkovej guláš a prasečí hlava na ovar(tu jsem potom také skoro celou zbaštil)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
manon

Úplně samostatně (jen s jedovatými poznámkami – ta cibule je moc osmahlá, nepřesol to…) špagety v patnácti :) Náhodou, šlo to :)
S asistencí taky ten karamel – asi nebylo moc chytré chtít ho udělat v plastovém hrníčku (8 let cca? :)) ) – soudruzi z NDR někde udělali chybu a hrníček na ohni tekl a smrděěěl :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

francouzske brambory a olejovou buchtu s jahodovou polevou.bylo my 13let a byla to mnamka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Moje první „ukuchtěné“ jídlo byl hot-dog někdy na střední. Dodnes ho dělám luxusně, ale celkově vaření nechávám na přítelkyni. Té prostě nemůžu konkurovat.:)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Moje pokusy začaly asi v 10 letech. Byl jsem na prázdninách u babči a tehdy nemohla nic dělat. Měla ošklivě zlomenou ruku. Tak jsem snažil vařit jednoduší jídla nejprve s její odbornou pomocí a časem i sám. Byla to dobrá škola.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Mně byly tak 3, ségře 11. Milovala sněhové pusinky, tak jsme je zkusily upéct. Byly krásné, leč tvrdé jako kámen 🙂
Tragicky taky dopadla má první bábovka (bylo mi 20 a neuměla jsem nastavit troubu, takže bábovka, která se měla péct 40 minut, byla po dvaceti jak uhel).
No a den D na vaření jsem měla včera, polívku jsem přesolila, cibulka se mi chytla, maso bylo taky moc, rýži k němu jsem pro změnu neosolila. Byla bych brečela, ale všichni to statečně snědli. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Já jsem asi v 10 vařil bramborovou polívku. No povedla se Vzpomínám na mámu z jakou radostí si k ní sedla.Odpadl jí shon co honem uvařit když se vrátila z práce.

před 4395 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
elektrikář

Já jsem asi v 10 vařil bramborovou polívku. No povedla se Vzpomínám na mámu z jakou radostí si k ní sedla.Odpadl jí shon co honem uvařit když se vrátila z práce.

před 4395 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek