https://www.novinky.cz/bydleni/zahrada/453146-digitalni-udirna-je-hitem-sezony-skvele-uzene-maso-ted-zvladnete-i-vy.html
Nebo byste dali přednost tradiční na zahradě i se všemi jejími
nevýhodami? Uveďte prosím důvody pro i proti.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Emefej, marci1, Lukes888 před 2574 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Pouze v případě, že bude mít GPS, USB 3.0, Wi-Fi a 4k video. Jinak zůstanu raději u klasiky.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit |
Ne! I když jsem neměl tu „čest“ ochutnat její produkty, připomíná mi to průmyslové uzení – a většina z vás ví, JAK VELKÝ rozdíl je mezi domácí a průmyslovou uzeninou. Ale i kdyby poskytovala stejnou kvalitu jako klasická tak na tom nezáleží. Důležitým faktorem domácího uzení (pro mne) je přeci samotná činnost.
Prostě BOŽÍ, když udíš s kámošama či se známými. Práce na celý víkend! :D :D Z tohoto hlediska je používání digiudírny stejně blbé, jako nákup hlavolamu s tím, že jako první se podíván na návod, jak ho sestavit/vyřešit.
Jinak… ono DOST záleží jak kdo udí. Většina lidí udí horkým kouřem, či alespoň teplým (což má výhodu v rychlosti), já udím studeným (kouřovod mám přes 10m), takže když začnu v pátek, tak teprve v neděli večer mám hotovo.
Jinak je fuk z čeho je udírna. Mnozí přísahají na celodřevěné, jiní nedají dopustit na kamenné (ať již s výdřevou-bedněním či bez), cihlové, betonové, jsou i tací, kteří udí v barelu. Jediné co by se mělo dodržet je nezávadnost. (aby se z použitého materiálu neuvolňovaly nějaké těkavé sajrajty – to se týká i dřeva, pokud by bylo třeba něcím napuštěné na ochranu aj.) Hlavní je na uzení to, čím a jak topíš. (nebudu rozebírat přípravu/nakládání masa)
Z požárního hlediska bych dřevěné udírny doporučil pouze k uzení stud. kouřem. Samozřejmě že se udí i v dřev. udírnách horkým kouřem, ale vyžaduje to o dost větší pozornost/méně lemtání piva… ;) :D
Za mě tedy digiudírně JASNÉ NE!!!
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Dochy, Mc Merkurion, Kepler
před 2573 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne, nekoupil. Raději klasickou, která je osvědčená. Jediné nevýhody klasické udírny je to, že musí člověk hlídat plamen tedy doutnání a maso nesmí být na provázku, nýbrž na háku. Další nevýhoda klasické udírny je i ta, že si ji člověk nesmí postavit ze dřeva. Jinak je riziko shoření.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
V žádném případě. Kvalitní a dobré uzené, nedělá udírna, ale naložení a příprava masa
0 Nominace Nahlásit |
Ne. Dávám přednost tradiční, přírodní na zahradě, i když se musí pohlídat. Za chvíli budou i digitální táboráky. 🙂
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Kepler
před 2574 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Než tohle, raději se snížím ke koupi uzeného!
A taky by mě zajímalo, jestli teď prodejci budou mít povinnost označit „digitální uzené“, nebo to bude pořád jen uzené, až se s tím roztrhne pytel.
0 Nominace Nahlásit |
Marci: „… Za chvíli budou i digitální táboráky.“
Už jsou 😉
http://www.powerguy.cz/gril-na-bio-paliva-biolite-basecamp-usb
Je to možné? Nikdo ji nechce? Považte: můžete se klidně ožrat a udírna ani klobásky vám neshoří! I to jsem zažil.
Ne nekoupil. Raději klasickou , která je osvědčená. Jediné nevýhody klasické udírny je to že , musí člověk hlídat plamen tedy doutnání, a maso nesmí být na provázku, nýbrž na háku. Další nevýhoda klasické udírny je i ta že si jí člověk nesmí postavit ze dřeva. Jinak je riziko zhoření.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |