Avatar uživatele
Kepler

Koupili byste si digitální udírnu?

https://www.no­vinky.cz/bydle­ni/zahrada/453146-digitalni-udirna-je-hitem-sezony-skvele-uzene-maso-ted-zvladnete-i-vy.html
Nebo byste dali přednost tradiční na zahradě i se všemi jejími nevýhodami? Uveďte prosím důvody pro i proti.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Emefej, marci1, Lukes888 před 2574 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pouze v případě, že bude mít GPS, USB 3.0, Wi-Fi a 4k video. Jinak zůstanu raději u klasiky.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Ne! I když jsem neměl tu „čest“ ochutnat její produkty, připomíná mi to průmyslové uzení – a většina z vás ví, JAK VELKÝ rozdíl je mezi domácí a průmyslovou uzeninou. Ale i kdyby poskytovala stejnou kvalitu jako klasická tak na tom nezáleží. Důležitým faktorem domácího uzení (pro mne) je přeci samotná činnost.

  1. Chlastání – přiměřené s průběžnými ochutnávkami (jako jestli „už to je“)
  2. NE!! Nemůžu jít sekat trávu, rýt, hrabat, opláchnout nádobí atd., protože mám MOC práce s uzením. ;) :D Aby šel dobře kouř, přikládat, kontrolovat a převěšovat, dodatečně mořit vlastní tajnou recepturou atd. atd.

Prostě BOŽÍ, když udíš s kámošama či se známými. Práce na celý víkend! :D :D Z tohoto hlediska je používání digiudírny stejně blbé, jako nákup hlavolamu s tím, že jako první se podíván na návod, jak ho sestavit/vyřešit.

Jinak… ono DOST záleží jak kdo udí. Většina lidí udí horkým kouřem, či alespoň teplým (což má výhodu v rychlosti), já udím studeným (kouřovod mám přes 10m), takže když začnu v pátek, tak teprve v neděli večer mám hotovo.

Jinak je fuk z čeho je udírna. Mnozí přísahají na celodřevěné, jiní nedají dopustit na kamenné (ať již s výdřevou-bedněním či bez), cihlové, betonové, jsou i tací, kteří udí v barelu. Jediné co by se mělo dodržet je nezávadnost. (aby se z použitého materiálu neuvolňovaly nějaké těkavé sajrajty – to se týká i dřeva, pokud by bylo třeba něcím napuštěné na ochranu aj.) Hlavní je na uzení to, čím a jak topíš. (nebudu rozebírat přípravu/naklá­dání masa)

Z požárního hlediska bych dřevěné udírny doporučil pouze k uzení stud. kouřem. Samozřejmě že se udí i v dřev. udírnách horkým kouřem, ale vyžaduje to o dost větší pozornost/méně lemtání piva… ;) :D

Za mě tedy digiudírně JASNÉ NE!!!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lukes888

Ne, nekoupil. Raději klasickou, která je osvědčená. Jediné nevýhody klasické udírny je to, že musí člověk hlídat plamen tedy doutnání a maso nesmí být na provázku, nýbrž na háku. Další nevýhoda klasické udírny je i ta, že si ji člověk nesmí postavit ze dřeva. Jinak je riziko shoření.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

V žádném případě. Kvalitní a dobré uzené, nedělá udírna, ale naložení a příprava masa

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Nekoupím, zůstanu u analogové.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Ne. Dávám přednost tradiční, přírodní na zahradě, i když se musí pohlídat. Za chvíli budou i digitální táboráky. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Než tohle, raději se snížím ke koupi uzeného!

A taky by mě zajímalo, jestli teď prodejci budou mít povinnost označit „digitální uzené“, nebo to bude pořád jen uzené, až se s tím roztrhne pytel.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Marci: „… Za chvíli budou i digitální táboráky.“
Už jsou 😉
http://www.po­werguy.cz/gril-na-bio-paliva-biolite-basecamp-usb

před 2574 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Já mám doma digitální krb – jako spořič obrazovky. Nehřeje sviňa, ale taky nezapálí.

před 2573 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Je to možné? Nikdo ji nechce? Považte: můžete se klidně ožrat a udírna ani klobásky vám neshoří! I to jsem zažil.

před 2574 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Bez toho rizika není ani úspěchu k chlubení…

před 2573 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lukes888

Ne nekoupil. Raději klasickou , která je osvědčená. Jediné nevýhody klasické udírny je to že , musí člověk hlídat plamen tedy doutnání, a maso nesmí být na provázku, nýbrž na háku. Další nevýhoda klasické udírny je i ta že si jí člověk nesmí postavit ze dřeva. Jinak je riziko zhoření.

před 2574 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek