Vzpomenete si? A pokud ano, jakou měl příchuť?
Zajímavá 0 před 716 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nikdy jsem to nejedl, a věř, že to tak zůstane. Tohle je zcela mimo můj svět, a navíc, kdybych ho chtěl, musel bych jet na Pustevny, nevím, že by to někde blíž prodávali.
Takže: Kč 0.00.
3Kdo udělil odpovědi palec? jáára, Malvína, Dvorní šašek
před 716 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jáára Nahlásit |
Já mám dojem, že jsem ho snad nikdy nejedla. Nejsem si jistá, spíš od někoho možná zkusila – odtrhla si, ale zřejmě nekupovala. Nějak mě to neláká. Na stánku si dám raději něco teplého slaného – langoš, klobásku, … Obzvlášť ujetý mi přijdou ty trdelníky plněné zmrzlinou, nahoře poleva, x druhů posypky, někde do toho zapíchnou i nějakou čokoládovou tyčinku. Mega úlet. Mám ráda sladké, ale tohle přece nejde ani sníst a z toho množství cukru se musí nejeden pozvracet.
Upravil/a: Malvína
3Kdo udělil odpovědi palec? Pepa25, Filip84, Dvorní šašek
před 716 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vždy kupuji klasický. Myslím, že Kč 60,–
2Kdo udělil odpovědi palec? Malvína, Dvorní šašek
před 716 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stál 70 Kč. Koupil ho ale otec pro mě. Měl příchuť skořice.
1Kdo udělil odpovědi palec? Dvorní šašek
před 716 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy jsem to nejedl.
1Kdo udělil odpovědi palec? Dvorní šašek
před 715 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Malvína: Hosté milují bisarní jídla. Ryba, nudle, smetanová omáčka, a aby ten „beton“ nebyl málo hutný, tak tuna McCheese do toho (a jahůdku nahoru – ne, to už si dělám legraci!). Proti gustu žádný disputát, ale tohle je opravdu terkelice!
Nebo kamarádka přišla, že kamarádka dělala „sibiřské řízky“. Říkám, co to je za cypinu? „No, to se vezme pekáč, tam se vyskládá krkovice na plátky, na to se dá sýr (samozřejmě, že třicítka cihla!), na to se dá další vrstva krkovice a další vrstva sýru, a nakonec se to zaleje tatarkou a strčí do trouby, a prý je to moc dobré!“ Říkám, „ty vole, co na tom může být dobrého!? Tučná krkovice, ok, vrazíš do toho sýr, jaký, třicítku cihlu, ne?“ „Asi, co jiného, ona nic jiného ani nezná …“ „No, to je mi jasné. A navrch, aby to nebylo málo, to zaliješ tatarkou, která tatarkou ani není, vždyť oni jsou líní si koupit mayonnaise a pokrájet do ní cibuli a kyselou okurku!“ „No, protože ani neví, že to v tom je.“ „Samozřejmě, a navíc, neumí krájet, by to krájela hodinu, prosímtě. Dokážeš si představit, co to v té troubě udělá!? Mayonnaise je tuk a vejce, tím končí celý příběh, takže tučná krkovice, tučný sejra, a tuna tuku navrch! Koření tam nepřijde?“ „Jo, tak klasika …“ „Vegeta?“ „Jo! (smích)“ „Kari?“ „Taky! (smích)“ „A ketchup ne?“ „Ne, to si dá chlap až na talíři.“ „Jo, to se žere z talíře? Já myslel, že z koryta, aby to neuteklo, ne? Tak jasně, je to žlutý, tak si do toho vrazí ještě ten ketchup, aby to měl červené, a aby bylo více chuti!“
Kriste pane! 😁 A přitom z krkovice jsou dobré řízky! Klasické,
jednoduché a není to škoda masa jako v tomto případě. Ja jsem tedy
věrná kuřecím, ale mužská část rodiny vyžaduje řízky z krkovice.
A to je jen “ubohý” příklad… na 100 jiných, normálních způsobu by
se to maso dalo připravit a ne ho takhle zmrvit. Bože, mé srdce krvácí, jen
to čtu (miluji vaření).
Cihla mi přes práh nesmí, výjimka je smažený sýr. Z cihly ho dělám tak
jednou za rok. Máme raději smažený hermelín, nivu nebo tvarůžky. Děláme
i tak jen občas, je to dost těžké jídlo.
Tatarku dělám jak píšeš – majonéza a do ní nakrájet cibuli, kyselé
okurky, kapku citronové šťávy. Když mám čas a chci si vyhrát, vyrobím
si i samotnou majonézu. A to je symfonie. 🙂
Tohle je strašná patlanice. Občas se dívám na videa má FB, člověk by
nevěřil, co někdo dokáže namrskat pospolu.
Můj největší favorit z FB skupin je, když nějaká Slovenka z vařeného
masa a brambor na talíř “vyrobila” cituji: “Část Bytcianskeho zámku,
okolo ktorého chodím každý deň do práce.” Naprostej skvost, pokaždé se
zasměju 😄 Screen ti mohu hodit do SZ. 🙂
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |