Dostal jsem se do drobné pasti. Nevím, kolik vajec na 0,33 l skleničku leča! A pak je tady druhá věc. Normálně bych si tu sklenku leča vyprázdnil do woku a až by vřelo, tak bych do ňho sázel ta vejce (až budu vědět kolik), to je asi běžný postup. Jenže… Mně napadlo něco neobvyklého. Co kdybych ta vejce přivedl do tuhého skupenství v rendlíku s trochou vařící vody, pak tu vodu slil do dřezu a ta vejce jednoduše vmíchal do ohřátýho leča a tím by to bylo hotovo, připraveno ke konzumaci? Poradíte? Co si o tom všem myslíte? Neuteklo mně něco? Třeba nějaký důvod PROČ Češi většinou vmíchávají syrové vejce až do horkýho leča a takto ten pokrm připravují? Děkuji. (;
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Čecho_slovák před 1044 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud dáš syrová vejce do zeleniny, pěkně se promísí vzájemně všechny chutě. Na o,33l 1 – 2 vejce. Pokud máš rád vejce, dej dvě.
0 Nominace Nahlásit |
Na malou sklenici stačí jedno vejce, jinak z toho budeš mít blivajs.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží od velikosti zavařovačky. Do malé dáváme dvě, lečo se nechá dobře prohřát, potom se dají vejce, zleha promíchat, nechat, aby se vejce místy srazila – zůstala v kuse a hotovo.
0 Nominace Nahlásit |
Na 0,33 l skleničku bych dal jedno vejce. To, co navrhuješ, není
zahuštění leča vejcem, ale tzv. ztracené vejce. Takto se připravuje
africký pokrm „šakšuka“, což je v podstatě lečo, jen jinak
okořeněné, než jsme zvyklí.
Já zahušťuji lečo zakysanou smetanou, ve které je rozmícháno trochu
mouky. Na 0,33 l leča by to bylo tak půl kelímku smetany.
0 Nominace Nahlásit |
Zvlášt dusím zeleninu a zvlášt umíchám vajíčka. Pak vajíčka zamíchám do zeleniny.Mám pocit, že lečo je chutnější.
Dubraro to zní dobře. A už žádná vajca? Jen smetana mouka? To je potom asi takové hodně dietní lečo, ne? (;
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |