Chci se zeptat…
Piji mléko kvůli proteinům (bílkovinám), protože posiluji.
Až teď jsem se dozvěděl, že existuje tzv. „laktózní intolerance“ (http://cs.wikipedia.org/wiki/Intolerance_lakt%C3%B3zy )
a že u nás v ČR jí trpí zhruba 0–20% populace. Příznaky je průjem,
celková nevolnost nebo nadýmání. průjmy po mléku nemám a nijak špatně
mi taky není, ale nadýmám se po mléku poměrně dost. Usuzuji tedy, že
laktózně intolerantní pravděpodobně jsem.
Ptám se vás tedy, jestli tělo není schopno strávit jen některé složky
mléka a proteiny využije, nebo z mléka nejsem schopen strávit nic, a pití
mléka je mi tedy k ničemu?
Doplňuji:
Aha a když bych pil dlouhodobě třeba 4 roky v kuse litr denně, tak by
v tom nebyl žádný problém? Já jen abych kvůli tomu pak neměl nějaké
horší zdravotní potíže.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: FatalAnonym
Zajímavá 0 před 3722 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tvoje tělo nesnáší laktózu (mléčný cukr), s příjmem bílkovin to nesouvisí.
3Kdo udělil odpovědi palec? Emefej, FatalAnonym, gecco
před 3723 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
K Doplnění: Záleží na stupni intolerance (pokud si ji jen
nenamlouváš*). Jestliže chceš konzumovat mléčné bílkoviny, ale byl bys
intolerantní, doporučuju sýry, zejména tvrdé, zrající delší dobu (tedy
kvalitní sýry, žádnej taveňák).
___
*) každopádně, odpověď na otázku, zda máš problém s trávením
laktózy, ti může dát jen lékař
2Kdo udělil odpovědi palec? talka, FatalAnonym
před 3722 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zdravotní potíže asi mít nebudete, ale podle mne by bylo lepší
většinu mléka
(ne-li všechno) nahradit mléčnými výrobky: bílým jogurtem (zrajícím,
nikoliv „škrobovými náhražkami“), tvarohem, sýry, kefírem a dalšími
zakysanými
mléčnými výrobky.
2Kdo udělil odpovědi palec? da ny, FatalAnonym
před 3722 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mléko není vhodným zdrojem proteinů (pouze levným) :(
http://cs.wikipedia.org/wiki/Intolerance_lakt%C3%B3zy
K doplnění: BUSE V TOM PROBLÉM!
Když budeš pít mléko "4 roky v kuse litr denně, tak "… budeš brzy
v háji!
Budeš unavený, totálně vyčerpaný a anemický.- protože KASEIN obsažený
v mléce bude soustavně a dlouhodobě odbourávat železo ve tvé krvi!!!
Hlavní zdroje proteinů
Živočišné:
hlavní výhodou je vyšší podíl esenciálních aminokyselin. Nevýhodou je
však, že přináší často i vetší množství tuku a cholesterolu.Je
zapotřebí klást na přísun nízkotučných zdrojů – drůbež bez kůže,
libové maso, ryby, králík, šunka, zvěřina, vejce, bílky, nízkotučné
sýry, netučný tvaroh…
Rostlinné:
výhody – většinou nízkotučné, přináší zároveň vlákninu, řadu
ochranných látek rostlinného původu. Nevýhoda – kromě sóji a
sójových výrobků nemají všechny nepostradatelné aminokyseliny (jsou
nazývány jako neplnohodnotné). Bohatým zdrojem jsou luštěniny, sójové
boby a sójové výrobky (kostky, drť, plátky, boby, tofu), rostlinná
„masa“…
Bílkovinné koncentráty: používají se jako doplněk k přirozeným
zdrojům pro zabezpečení požadovaného, dostatečného příjmu bílkovin
při redukci tukové tělesné hmoty. Značný význam mají bílkovinné
koncentráty jako rychlá dodávka proteinů před a po fyzické zátěži.
Výhody: jsou plnohodnotné, „čisté“ – s minimálním přísunem
sacharidů, tuků, cholesterolu, rychlá příprava, kdykoliv „po ruce“
v podobě koktejlu.
zdroj: http://www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/poradna/jaky-je-vyznam-bilkovin-proteinu/
Doplňuji:
oprava: BUDE V TOM PROBLÉM !!! ;)
Upravil/a: da ny
1Kdo udělil odpovědi palec? FatalAnonym
před 3722 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3408 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 962 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |