Avatar uživatele
zjentek

Kdo vymyslel, že nakládané olivy budou vhodné k sýrům více než k čemukoli jinému?

Který koumes na tohle přišel?

Zajímavá 0 před 340 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cappuccino

Nejspis Francouzi. Ale mohli to byt i Italove nebo Rekove.
Je to dobrota!!
Pridavam jeden tip na nakladani tech nejobycejnejsich zelenych oliv:
Olivy dat do sklenicky, zalit olejem (obycejnym), pridat 2 strouzky cesneku a 1–1,5 lzicky soli. Nechat stat a obcas protrepat. Olivy tak ziskaji vybornou chut a ty si tak usetris penize za olivy plnene.

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
paul1

Vyzkouším, zatím jsme je dávali na pizzu, nebo slané koláče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Olivy mám ráda.
Zelené, když jsou plněné mandlemi nebo paprikou, křenem. Ďobu jen tak.
Při rodinném posezení dávám do misky (plus obložené talíře.
Raději mám však černé. Hodí se do různých pokrmů (saláty i teplá úprava). I k ďobání 😉

Olivy plněné sýrem, mne příliš nenadchly.
Ovoce se k sýru velmi hodí. Mám raději v kombinaci s hroznovým vínem.

Koumese, který přišel na kombinaci sýr x oliva, neznám (neuchvacuje mne to).

Olivy v kombinaci s balkánským sýrem v zeleninovém salátu (papriky, okurky, rajčata, červená cibule), mají původ v Řecku.
Parmazán, sýry, lanýže, cpou do oliv asi Italové.
Francouzi a sýr na talíři, je klasika. I tam mohl někdo přidat ty olivy.
Španělé je častěji vkládají do pokrmů, při tepelné úpravě.
Kombinaci, víno x sýr x olivy, nekonzumuji. Dala by se tipnout Francie
Tak tedy nevím…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Můžeš je konzumovat jak se ti líbí, k čemukoli, pokud nepotřebuješ vodit za ručičku a ptát se na každou hloupost.
Já olivy nejím, tak se tím nemusím zabývat. Ale kdybych je jedl, tak podle své chuti a ne podle toho, jestli někdo naplánoval k čemu to mám jíst. Tak je to i s jinými jídly.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Elkone a těm olivám se sýrem, ještě víno.

Nový příspěvek