Nejspis Francouzi. Ale mohli to byt i Italove nebo Rekove.
Je to dobrota!!
Pridavam jeden tip na nakladani tech nejobycejnejsich zelenych oliv:
Olivy dat do sklenicky, zalit olejem (obycejnym), pridat 2 strouzky cesneku a
1–1,5 lzicky soli. Nechat stat a obcas protrepat. Olivy tak ziskaji vybornou
chut a ty si tak usetris penize za olivy plnene.
Upravil/a: cappuccino
0 Nominace Nahlásit |
Olivy mám ráda.
Zelené, když jsou plněné mandlemi nebo paprikou, křenem. Ďobu jen tak.
Při rodinném posezení dávám do misky (plus obložené talíře.
Raději mám však černé. Hodí se do různých pokrmů (saláty i teplá
úprava). I k ďobání 😉
Olivy plněné sýrem, mne příliš nenadchly.
Ovoce se k sýru velmi hodí. Mám raději v kombinaci
s hroznovým vínem.
Koumese, který přišel na kombinaci sýr x oliva, neznám (neuchvacuje mne to).
Olivy v kombinaci s balkánským sýrem v zeleninovém salátu (papriky,
okurky, rajčata, červená cibule), mají původ v Řecku.
Parmazán, sýry, lanýže, cpou do oliv asi Italové.
Francouzi a sýr na talíři, je klasika. I tam mohl někdo přidat ty
olivy.
Španělé je častěji vkládají do pokrmů, při tepelné úpravě.
Kombinaci, víno x sýr x olivy, nekonzumuji. Dala by se tipnout Francie
Tak tedy nevím…
0 Nominace Nahlásit |
Můžeš je konzumovat jak se ti líbí, k čemukoli, pokud nepotřebuješ
vodit za ručičku a ptát se na každou hloupost.
Já olivy nejím, tak se tím nemusím zabývat. Ale kdybych je jedl, tak podle
své chuti a ne podle toho, jestli někdo naplánoval k čemu to mám jíst.
Tak je to i s jinými jídly.
0
před 358 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |