A konkrétně ti nechutná třeba co?
Ono taky hodně záleží, jak je to udělané. Já ještě před pár lety
nesežral pórkovou nebo rajskou polívku. Pokud jsou ale udělané podle
Vaňka, pak jsem zjistil, že obě můžu, je to tedy třeba i o kvalitě toho
jídla. Obě polívky jsem měl zošklivené ze školních jídelen. Což bude
i případ dalších jídel, které si teď zrovna nevybavuji.
Druhou variantou může být , že něco nejíš z důvodu, že ti po tom
někdy bylo blbě, protože to bylo zkažené. Tak většinou pomůže čas, po
určité době už to člověk dokáže překonat a jídlo začne znovu jíst.
Je potřeba to zkoušet. Toto pravidlo platí vcelku obecně. Já si párkrát
dal něčeho jen třeba lžíci, příště pak několik lžic a pak už jsem
tomu přišel na chuť.
jo, a vlastně to je takový dobrý způsob, i když nejíš třeba zeleninu.
Prostě dávat si trochu a postupně přidávat.
Jo, a taky je dobrý redukovat takové ty „superchutné“ potraviny, které
jen oblbují tělo, to jsou třeba brambůrky, sladkosti apod., co tě
zaplácnou a pak ani nemáš chuť na cokoliv jiného – dobrého, natož pak
na něco, co ti úplně nechutná.
0
před 1140 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chuť je veľakrát spojená s myslením.
Mnohokrát si nevieme predstaviť, že by sme jedli slimákov a vo Francúzsku
im chutia. Je to otázka myslenia a zvyklostí jedáka.
" jak se to naučit jíst to, co mi nechutná?" Život je mocný čarodej,
dokáže ťa naučiť žiť a rozumieť potrebám tela. keby som na svojich
cestách jedla len to, čo mi chutí, na radosť mnohých(!?) by som tu dnes už
asi nebola. Jednoducho city a záporné myšlienky daj bokom, vži sa do kože
Robinsona Crusoa na ostrove a pátraj. Hľadaj chute a spájaj si ich
s príjemnými myšlienkami a vidinami.
0
před 1140 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |