jake drevo je na uzeni ryb a masa nejvhodnejsi a neupadne mi ryba s haku pri
uzeni?DIK
Doplňuji:
Pro Mojitka,ale ja to nebyla s tim palcem.To je vec ,ktera mne zlobi,tyto veci
nedelam.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 5407 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podle níže uvedeného textu se doporučuje na uzení masa (u ryb nevím) tvrdé dřevo jako buk, dub či vzácný akát. Na poslední hodiny uzení je vhodné mít po ruce pár polínek dřeva z ovocných stromů, nejlépe třešně či švestky. Maso bude mít velmi zajímavou vůni. (Heslo Obložte si udírnu dřevem).
Souhlasím s Mojitkem – na uzení je vhodné tvrdé dřevo. Opravdu v poslední době zde panuje nějaká zášť. Za správné odpovědi červené palce. Jak někdo vidí jeden palec, přidá ještě další červený. I mně se to občas stává. Nemohu to pochopit.
Zdroj: www.svet-bydleni.cz/nejnovejsi-clanky/postavte-si-vlastni-udirnu-.aspx
0 Nominace Nahlásit |
Slyšela jsem, že i ovocné stromy mají měkké dřevo, čili se s ním udí. Důležité je to, aby nebylo smolnaté. Čili nevhodné je dřevo měkké-smolnaté – smrk apod. A také ne dřevo z ořešáků, maso poto hořkne. R.
0 Nominace Nahlásit |
No ja myslim,ze by to melo byt tvrde drevo,ktere hori pomaleji a dele.Cili ne
mekke drevo.
Doplňuji:
proc ten palec dolu ? S mekkym drevem se urcite neudi
Upravil/a: mojitek
0 Nominace Nahlásit |
Prý třešeň, ale já osobně nevím.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5408 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
výběr správného tvrdého dřeva (dub, buk, ovocné stromy: meruňka, švestka, ořech apod.)
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5408 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Souhlas – drevo z ovocnych stromu.
Jinak ja udim ryby i griluji na rozni,tedy na nejake mrizce,protoze se rybi
maso lehce rozpada.
0 Nominace Nahlásit |
My používáme na uzení dřevo z meruňky. A co se týče uzení ryby, tak tu omotáme tenčím drátem – uděláme takzvaný košík a takto zajištěná ryba z háku nespadne. Na hák ji ale musíme zavěsit tím drátem. Rybu udíme asi 3 – 4 hodiny(do zezlátnutí) podle velikosti.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5406 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Uzení ryb je jednoduché.Pokud dodržíte správně postup a nenecháte si
lidově do toho KECAT pak je výsledek zaručený a velmi chutný.Já osobně
ryby nakládám na 12h do laku.Poté roztopim v udírně aby teplota dosáhla
cca 100 stupňů.Ryby vkládám tak aby byla teplota 90 stupňů na prvních
30 minut.Je to z toho důvodu že se ryby musí sterilizovat!! poté dodržuji
teplotu kolem 60–70 stupňů po dobu cca 120 min.Dřevo se používá
převážně BUK bez kůry!!Nebo přidávám Bukovou štěpku.V žádném
případě nemůžete odejít od uzení ryb někam na pivo atd.Jinak výsledek
je pak katastrofa.Ryby jsou hotové až mají zlatavou barvu.Co se týče
napichování,používám háčky které jsem si vyrobil.Nahoře oko pro
zavěšení a dole oko stočené do půl kruhu.Rybu napíchnete půl okem dole
zkrz páteř.Tam je ryby pevná.Ostatně pro vaší inspiraci mám foto na
nove-interiery.cz Zde je komplet krb s udírnou co jsem si stavěl a pár fotek
s uzení.Udím 2× do měsíce ryby a 2× do měsíce sýry.Teď je správný
čas na maso už jej mám naložený.Jinak v brzké době budou sprovozněny
další mé stránky udim.cz kde budou i recepty,rady,diskuse.
Přeji vám všem dobrou chuť.
Tomajda
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |