Na většině uzených výrobků (třeba salám) bývá napsáno např.
„100g salámu bylo vyrobeno ze 110g masa“. Má o kolečko víc ten kdo to
píše nebo já? Vždyť to je jako kdyby jste do krabičky o rozměrech
10×10×10 cm chtěli narvat bonboniéru s rozměry 10×20×20 cm! Jak to tedy
může takhle být?
Doplňuji:
Pro Mowlu: http://s27.postimg.org/69e1mjw8j/maso.jpg
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4042 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Víš ty, že se voda v mase při jeho zpracování odpaří?! Třeba 10 %
?!
Doplňuji:
Pokud je toto sdělení napsáno na výrobku je to lepší, než na „vepřové
konzervě“ kde obsah masa je 30 % a zbytek jsou ty různé s*ačky!
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Srovnáváte nesrovnatelné. Krabička se snad nesmrští, nevysuší sama od sebe na rozdíl od masa, které má za syrova v sobě víc vody než po vyuzení.
0 Nominace Nahlásit |
Ztráta hmotnosti během tepelné úpravy je zcela normální.
3Kdo udělil odpovědi palec? Emefej, anonym, Mc Merkurion
před 4042 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já takový nápis ještě nečetl…
😉
Ale je to logické – maso v salámu je výrazně sušší, než maso syrové
(surovina) a tudíž je i lehčí.
2Kdo udělil odpovědi palec? www, briketka10
před 4042 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1731 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 632 | |
da ny | 628 | |
zjentek | 585 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |